FunX

Saskia Maas (directeur Boom Chicago) geniet van dingen regelen

  1. Newschevron right
  2. Saskia Maas (directeur Boom Chicago) geniet van dingen regelen
Saskia Maas (41) was uitwisselingstudent in Amerika toen ze iemand tegenkwam die vertelde dat zijn broer een improvisatietheater wilde beginnen in Amsterdam. Eenmaal terug in Nederland besloot ze te helpen dat op te zetten en zo werd Saskia mede-eigenaar en zakelijk directeur van Boom Chicago. Op zondag 27 maart nam ze een stageplek mee van de salesafdeling van het improvisatietheater en vertelde ze in Hi5 hoe Boom Chicago is uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse comedyscene.

Uitbreiding
Saskia wilde na de middelbare school eigenlijk journalistiek studeren, maar werd uitgeloot. Daarom ging ze eerst tekstwetenschappen studeren met de intentie om een jaar later opnieuw mee te doen aan de loting. Tekstwetenschappen beviel echter zo goed, dat ze die studie afrondde. Nog tijdens haar opleiding begon ze met Boom Chicago, samen met twee vrienden uit Chicago. In eerste instantie was het theater er alleen van april tot oktober, maar als snel merkten ze dat mensen er zo enthousiast over waren, dat ze eigenlijk het hele jaar open konden gaan.

Comedy Central
Nadat in 2004 een filmpje over stemmen in Amerika heel vaak werd bekeken op YouTube, besloot Saskia met haar zakenpartners de werkzaamheden van Boom Chicago uit te breiden. Ze lanceerden Boom Chicago Video Productions, dat ook het programma Comedy Central News maakte op Comedy Central. Welke ontwikkeling Boom Chicago en Saskia de afgelopen jaren hebben meegemaakt, hoorde je op zondag 27 maart in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Ook had Saskia een stageplek in de aanbieding waarop live in de uitzending gesolliciteerd kon worden. Potentiƫle kandidaat Gloria volgt een opleiding Marketing & Communicatie. Of Saskia haar sollicitatie in de uitzending goed genoeg vond voor een vervolggesprek hoor je hieronder, net als de rest van de show:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201103271700.wma{/wmaremote}


Ster advertentie
Ster advertentie