FunX

Ex-leerling Ibn Ghaldoun: "Niemand greep in"

  1. Newschevron right
  2. Ex-leerling Ibn Ghaldoun: "Niemand greep in"
Vorig jaar mei hebben een aantal leerlingen van de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun examens gestolen en via internet verspreid. Gisteren stonden ze voor de rechter en werd de strafeis bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie: negentig dagen celstraf en een taakstraf. Naar aanleiding daarvan was de CritiX stelling: 'Examenfraude hoort binnen een school te worden opgelost en niet in de rechtszaal'. Aan het einde van de dag was 63% het eens met de stelling.


Misstanden
Oud-leerling Ali van het Ibn Ghaldoun vertelde in CritiX over de misstanden op zijn oude school: "Pas in de laatste twee maanden van het jaar kreeg ik boeken. Waarom greep toen niemand in?" Volgens Ali is Ibn Ghaldoun geen slechte school, maar liet de begeleiding van leerlingen te wensen over. Door eerdere 'incidenten' vindt hij het raar dat de directeur niet onder loep is gehouden.

Elf dieven?
Ali vertelde Zarayda dat de zoon van de directeur betrokken is en dat zijn vader geschorst is. Volgens hem is de sleutel door het zoontje gestolen: "Hij heeft het zo gedaan dat ze de examens hebben gestolen, maar niet met z'n elven. Je gaat niet met elf personen iets jatten uit één kast."Dit artikel wordt momenteel aangevuld.

Wordt Ibn Ghaldoun extra hard aangepakt omdat het een islamitische school is of is de gang naar de rechtszaal een logisch gevolg?Teddo Juice van K-Liber is natuurkundeleraar en vindt het logisch dat de examenfraude zaak naar de rechter is gegaan, omdat het een landelijk probleem is. De eis daarentegen vindt hij te hoog: "Volgens mij hadden die leerlingen geen idee van dat het zoiets groots is." Ook wijst hij met een vinger naar degene die de examens bewaarde.

Ster advertentie
Ster advertentie