FunX

Mario Cash: "Stay out de bajes en blijf je best doen"

  1. Newschevron right
  2. Mario Cash: "Stay out de bajes en blijf je best doen"

Voor veel artiesten is de weg naar succes een lange en lastige route. Maar niets is onmogelijk! In de nieuwe FunX-serie Van Straat naar Platina, gaat Ouassima langs een aantal artiesten om te praten over hun weg van de straat naar een succesvolle muziekcarrière! De eerste aflevering is donderdagavond vanaf 19.00 uur te zien met Mario Cash. De rapper kwam vanochtend langs in Start met Fernando en vertelde openhartig over hoe hij zijn leven beterde.

'Iedereen omarmt hem'

De keuze om Mario Cash voor een dag te volgen, was volgens Ouassima een logische. "Hij heeft een leven waarvan ik mezelf altijd afvraag: wat doet hij nu en wat gaat er in hem om? Hij kon gewoon niet ontbreken. De liefde voor zijn buurt is zo groot en dat is wederzijds. Iedereen omarmt hem. Hij is loyaal naar zijn buurt toe en dat vond ik prachtig om te zien. Als je ziet waar hij nu staat na wat hij allemaal heeft meegemaakt, kan ik daar alleen maar diep voor buigen."

Het slechte pad

Mario Cash is inmiddels 31 jaar oud en heeft bij elkaar opgeteld zeventien jaar lang vastgezeten. Op 7-jarige leeftijd beleefde hij een traumatische ervaring. Zijn moeder overleed en daardoor raakte hij uiteindelijk op het slechte pad. "Er gaat dan iets mis in je hoofd. Ik heb mezelf altijd sterk moeten houden en dat was niet makkelijk. Soms maak je dan een foutje en zit je weer vast. Zo'n leven gun ik niemand."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Stay out de bajes'

Inmiddels is Mario helemaal klaar met de gevangenis. Hij is dan ook van plan om er nooit meer terug te keren.

"Ik wil iedereen laten zien dat het ook gewoon kan met muziek en het starten van je eigen bedrijf. 3,5 jaar terug had ik nog tbs en wist ik niet waar ik aan toe was. Ik probeerde veel bij te leren. Ik vroeg alle mensen in de bibliotheek of zij konden opzoeken hoe ik liedjes op Spotify kan zetten. Ik wil iedereen laten zien dat ik mijn best doe. Voor iedereen: 'Stay out de bajes en blijf je best doen.'"

CashCity Records

Mario moest van ver komen, maar met veel discipline en een hele nieuwe mindset heeft hij nu alles op orde en startte hij een tijdje terug zijn eigen platenlabel CashCity Records. Daarvan zijn de verwachtingen hoog. "Er komt binnenkort sowieso nieuwe muziek. Daar blijf ik me op focussen. Volgende week trappen we af. Er staan al heel veel clips, albums en EP's klaar."

funxvideo_5f6c9b77e81c0

Ster advertentie
Ster advertentie