FunX

'Bij invoering wietpas word ik dealer’

  1. Newschevron right
  2. 'Bij invoering wietpas word ik dealer’
De wietpas werd dinsdag ingevoerd in de zuidelijke provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Als het aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ligt, gaat de verdere invoering gewoon door. Toeristen kunnen dan vanaf volgend jaar niet meer legaal een joint kopen in de grote steden. In CritiX discussieerden luisteraars hierover. Stelling Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: ‘De invoering van de wietpas is een klap voor de toeristenindustrie. En daar ben je het mee eens, want maar liefst 88% klikte op ‘ja’.
Reacties
Jedda: Door de wietpas krijg je meer straatdealers en hangjeugd.
Marlon: Ik snap het probleem niet. Wat zijn de voordelen van die wietpas?
Sadaf: Toeristen die komen om wiet te roken, blijven hier geen weken hangen.
Francoise: Eens! En de criminaliteit zal stijgen.
Amber: We verliezen onze vrijheden in dit land.

‘Als de wietpas wordt ingevoerd, word ik dealer’

In CritiX sprak Q-Bah met Peter Lunk die onlangs een demonstratie organiseerde tegen de wietpas. Ook belde er iemand in, die wiet op straat wil verkopen als de wietpas wordt ingevoerd. Check ’t hier:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45163738"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45163738" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/funxfm/als-de-wietpas-wordt-ingevoerd">'Als de wietpas wordt ingevoerd, word ik dealer’</a> by <a href="http://soundcloud.com/funxfm">FunX</a></span>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie