FunX

Roué Verveer: "Mijn kind mag met mij in discussie, maar binnen de beleefdheidsnormen"

  1. Newschevron right
  2. Roué Verveer: "Mijn kind mag met mij in discussie, maar binnen de beleefdheidsnormen"

"Mijn kind mag met mij in discussie, maar binnen de beleefdheidsnormen." Daarmee maakt Roué Verveer meteen al duidelijk dat hij geen vrienden is met zijn twee zonen. De stelling 'Een goede ouder is vrienden met zijn kind' is in zijn geval een no go. Maar natuurlijk is er altijd een nuance. Hij legde het uit aan Zarayda in CritiX.

"Mijn basis is altijd: ik weet wat goed is voor dat kind. Dat kind weet niks. Naarmate je opgroeit, ga ik beoordelen wat je al weet en wat niet. Maar ik moet het je leren. In mijn boek 'Waarom? Daarom!' vertel ik ook dat je slim moet opvoeden."

Roué heeft zelf de Surinaamse opvoeding oude stijl gehad. "Wat ik nu merk, is dat ik van mezelf niet heel assertief ben. Als ik met een oudere in discussie ga, geef ik soms gelijk uit respect. Ook al weet je dat die persoon niet gelijk heeft."

"Slaan beschadigd kinderen"
Per jaar worden er 350.000 kinderen in Nederland geslagen door hun ouders. Maar tegelijkertijd zijn ze ook heel loyaal naar hun ouders. Het is maar net hoe je het bekijkt zou je denken. Hebben ouders niet gewoon het beste met je voor en is dat slaan gewoon hun manier? Zarayda belde hierover met Annemiek Verbeek. Ze is journalist en schrijft over opvoeding. Volgens haar levert streng zijn vrij weinig op. "Streng zijn lever op korte als op lange termijn geen leukere, morelere kinderen op."

Annemiek is het wel eens met de stelling 'Een goede ouder is geen vrienden met zijn kind'. "Ik ben een moeder, dus natuurlijk heb ik geen gelijkwaardige vriendschapsrelatie met mijn kinderen. Ik ben ouder, ik ben hopelijk wat wijzer, dus als het nodig is hak ik knopen door. Maar dat betekent niet dat ik over ze heen hoef te walsen."

Ster advertentie
Ster advertentie