FunX

Ramon Beuk zet Suriname op de kaart

  1. Newschevron right
  2. Ramon Beuk zet Suriname op de kaart
Het nieuwe programma 'Roti op de kaart' van Ramon Beuk zorgde voor veel verwarring bij Surinamers. Roti is van oorsprong namelijk een Hindoestaans gerecht en Ramon is een creool. Vanochtend in Start legde hij de verwarring uit: “Roti is nou eenmaal het meest populaire gerecht uit Suriname en het heeft het land redelijk culinair op de kaart gebracht.” Volgens Ramon denken we in Nederland bij het woord roti eerder aan Suriname, dan wanneer we het bijvoorbeeld over pom hebben.

Roti op de kaart

Ramon wil met het programma 'Roti op de kaart' de Surinaamse keuken op de internationale kaart zetten. Daarom gaat hij met zes Surinaamse koks op zoek naar vernieuwing binnen de pure en traditionele Surinaamse keuken. “Suriname is hartstikke trots op zijn keuken, maar is al 100 jaar hetzelfde.” Door een andere manier van aanpak en betere technieken gaat Ramon op zoek naar vernieuwing, dus niet alleen door de ingrediënten te veranderen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F92619449"></iframe>
{/source}

Theater

De meeste mensen denken dat Ramon zijn hele dag in de keuken doorbrengt, maar hij staat ook in het theater met de voorstelling Lulverhalen. Daarnaast werkt hij momenteel aan een eigen theaterstuk dat Howard Komproe regisseert. “Ik ga vooral niet koken op het podium, maar het stuk gaat over hoe mensen mij zien. Ze zien een jongen die dagelijks in de keuken staat te zweten en een potje staat te koken, terwijl dat helemaal niet alles is wat ik doe. Daar gaat het stuk over,“ vertelt Ramon.

Roti op de Kaart is iedere vrijdagavond om 20.55 uur te zien op Nederland 3. Bekijk hieronder alvast de eerste aflevering.

{source}
<object data='http://embed.player.omroep.nl/fle/ugfl.swf' type='application/x-shockwave-flash' width='550' height='310'><param name='allowfullscreen' value='true' /><param name='flashvars' value='episodeID=NCRV_1603475&playlistEnabled=no&playMode=pause&volume=100&seekTime=00:00:00&subtitlesEnabled=false' /><param name='movie' value='http://embed.player.omroep.nl/fle/ugfl.swf' /><param name='quality' value='high' /><embed src='http://embed.player.omroep.nl/fle/ugfl.swf' width='550' height='310' allowfullscreen='true' flashvars='episodeID=NCRV_1603475&playlistEnabled=no&playMode=pause&volume=100&seekTime=00:00:00&subtitlesEnabled=false' pluginspage='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' quality='high' type='application/x-shockwave-flash'><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' style='text-decoration: none;'><img src='http://embed.player.omroep.nl/fle/downloadflash.jpg' alt='Get Adobe Flash' style='border-style: none'/></a></embed></object>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie