FunX

Festivaloverzicht

  1. Newschevron right
  2. Festivaloverzicht
FunX was de afgelopen weekenden te vinden bij de Brassbands On Tour op het Wereldfeest in Utrecht en op het grootste popfestival in Europa, Parkpop in Den Haag. Nog niet genoeg gehad? Geen probleem! op 25 en 26 juli staat het centrum van Rotterdam vol van de zomerse sferen tijdens het Zomercarnaval! Klik verder voor het volledige festivaloverzicht waar FunX bij is deze zomer!


Kom in de festivalmood, met onderstaande track!

{youtube}vNdFI0E3Gy8&hl=nl{/youtube}

{slide=Dunya Festival zondag 25 mei}
Dunya Festival

Wanneer? zondag 25 mei
Waar? Park bij de Euromast, Rotterdam
Kosten? Gratis


Dit jaar vond alweer de 31e editie van het Dunya Festival plaats in Rotterdam. Het festival brengt elk jaar alle culturen samen met muziek, dans, poetry en je kunt ook eten uit diverse keukens proeven. Ook dit jaar vonden op het Dunya Festival de voorrondes plaats van de Battle Of Drums (25 juli, Coolsingel). Via de site van FunX konden brassbands zich inschrijven voor deze voorrondes, om straks kans te maken op de felbegeerde titel van Beste Brassband 2008 tijdens het Zomercarnaval.

Op het Coleur Locale podium wonnen vier brassbands de finaleplaatsen voor de Battle Of Drums op 25 juli. Na de voorrondes van de Battle Of Drums traden ook Blaxtar, Ziggi en Ninthe op. Ziggi bracht een spectaculaire show waarin hij voor de eerste keer met tracks van zijn nieuwe album 'In Transit' optrad.

Alle ins & outs over het Dunya Festival lees je hier, op de speciale Dunya pagina! Check ook de blog van Marit, of www.dunya.nl.
{/slide}
{slide=WK Amsterdam zaterdag 31 mei en zondag 1 juni}
WK Amsterdam

Wanneer? zaterdag 31 mei en zondag 1 juni
Waar? Sportpark Middenmeer, Amsterdam
Kosten? Gratis


Suriname is de grote winnaar! Jongeren van diverse landenteams hebben 2 dagen lang gestreden om de titel van het WK Amsterdam. Vorig jaar ging Marokko er met de titel vandoor, dit jaar is dat Suriname. 32 heren landenteams en 8 vrouwen landenteams speelden tegen elkaar. Meer info in de blog van het WK Amsterdam en op www.wkamsterdam.nl.
{/slide}
{slide=EK Voetbal 7 t/m 29 juni}
EK Voetbal

Wanneer? van 7 juni tot en met 29 juni
Waar? In Oostenrijk en Zwitserland
Kosten? Gratis voor de televisie!

Na het WK Amsterdam blijven we in de voetbalsferen voor de Europese Kampioenschappen. En met deze sportzomer voor de deur heeft FunX er een nieuwe blog bij: Delano's Sport Area. Hij laat je kennismaken met de teams en hij houdt je up to date de komende maanden van al het sportnieuws.

De uitslag is bekend: Sinds 1964 is de titel van Europees Kampioen weer van de Spanjaarden!
{/slide}
{slide=Festival Mundial 13 t/m 15 juni}
Festival Mundial

Wanneer? 13 t/m 15 juni
Waar? Leijpark, Tilburg
Kosten? Gratis


Half juni liep heel Brabant weer uit voor het Festival Mundial in Tilburg. Een event met wereldse flavours, artiesten, lekker eten en veel brabantse gezelligheid. Met veel artiesten, en spectaculaire optredens van onder andere De Urban Diva's en The Candy Dulfer & DJ Ronald Molendijk Experience. Ook FunX was erbij, en deed verslag van het festival.

Check hier de Festival Mundial pagina!

{/slide}
{slide=Live for Life zondag 15 juni}
Live for Life

Wanneer? zondag 15 juni
Waar? Kerkplein, Arnhem
Kosten? Gratis

Op zondag 15 juni stond Arnhem in het teken van de verbinding van culturen. Tijdens een dag vol muziek en activiteiten werden jongeren van diverse culturen bij elkaar gebracht. Op Live For Life waren de Brassbands On Tour, en ook Yes-R, Blaxtar en andere artiesten traden op.

Check hier de Live for Life pagina!
{/slide}
{slide=Free Gaming zaterdag 21 juni}
Free Gaming

Wanneer?
zaterdag 21 juni
Waar? Schouwburgplein, Rotterdam
Kosten? Gratis


Free Gaming is een nieuw evenement rondom de wereld van games en gamers.
Op Free Gaming werden nieuwe games gepresenteerd en gespeeld maar er waren ook diverse informatieve stands, optredens en competities. Er was een marktplaats en iedereen heeft gratis toegang tot de Rotterdamse Schouwburg. Het is een eendaags evenement en werd gehouden op 21 juni 2008.

Meer info op www.free-gaming.nl.

{/slide}
{slide=Parkpop zondag 29 juni}
Parkpop

Wanneer? zondag 29 juni
Waar? Zuiderpark, Den Haag
Kosten? Gratis

Natuurlijk was FunX er dit jaar ook weer bij: het grootste gratis openlucht festival van Europa! En net als voorgaande jaren konden talenten zich opgeven voor de Road To Parkpop. Alle inzendingen zijn door een deskundige jury bekeken, en op woensdag 14 mei, 21 mei en 28 mei waren de voorrondes. 18 Talenten streden in het Haagse Musicon tegen elkaar om een felbegeerde podiumplaats op de Haagse XStage tijdens Parkpop. Maar voordat het zover was, bonden de winnaars van deze voorrondes nog één keer de strijd met elkaar aan tijdens de finale op de Grote Markt op 27 juni. 2 dagen later stonden de winnaars op het podium van de Haagse XStage.
Op Parkpop pakte FunX uit met de Haagse XStage, met naast de optredens van de talenten ook optredens van Orishas, Morgan Heritage, The Opposites, Kleine Jay en Maj Farah.

Check alle pics & vids op de Parkpop pagina.
{/slide}
{slide=Wereldfeest Utrecht zondag 29 juni}
Wereldfeest Utrecht


Wanneer?
Zondag 29 juni
Waar? Julianapark, Utrecht
Kosten? Gratis


Culturele Zondagen presenteert WERELDFEEST UTRECHT

Op het Wereldfeest in Utrecht waren meerdere podia’s waar jonge aanstormende artiesten uit steden als Barcelona, Kaapstad, Amsterdam en Rotterdam met een verrassende nieuwe sound optreden. Met dit jaar o.a. Ziggi, Freshlyground, Zulu 9.30, Raymzter, Neco Novella en Frank Torres. Kortom dansen, muziek, eten, drinken, shoppen op de wereldse bazaar, luisteren naar verhalen, debatteren en toneel kijken het kon allemaal op 29 juni in Utrecht. Op het Wereldfeest Utrecht checkte je ook de Brassbands On Tour! {/slide}
{slide=Latin Village Festival zondag 29 juni}
LatinVillage Festival


Wanneer? Zondag 29 juni
Waar? Recreatieterrein Spaarnwoude Houtrak

Kosten? 33,50 (ex fee)

Op zondag 29 juni 2008 vond voor de vierde keer het eclectische Latin Village Festival plaats. LatinVillage staat bekend om het brede aanbod van Latin-muziek; alle vormen van deze geliefde stroming, zowel traditioneel als modern, komen aan bod op het festival. Zo waren er talloze dj’s die de festivalbezoekers opzweepten met hun latin house – bijvoorbeeld Martin Solveig en Jesse Garcia. Ook was er ruimte voor live muziek van o.a. de populaire Colombiaanse salsaband Sonora Carrusels en de Amerikaanse Ricardo Lemvo, bekend van zijn opzwepende mix van Cubaanse salsa en rumba. Meer info over Latin Village en al het andere over latin & caribbean music vind je ook op www.latinsounds.nl.
{/slide} {slide=FunX presents Two 7's Splash}
FunX presents Two 7's Splash

Wanneer? zondag 6 juli
Waar? Heineken Music Hall, Amsterdam
Kosten? € 47,50


Het grote reggae festival stond ook voor 2008 weer gepland! Met onder andere Shaggy, Pressure, Busy Signal, Lady Saw en Marcia Griffith. Luister naar FunX Reggae, 24 uur per dag, 7 dagen per week de lekkerste reggae tracks. Meer info vind je in Claire's blog Wha a Gwaan of check de pics & vids op de speciale Two 7's Splash pagina!
{/slide}
Battle Of Drums presented by FunX

Wanneer? vrijdag 25 juli
Waar? Coolsingel, Rotterdam
Kosten? Gratis

Aan de vooravond van het Zomercarnaval strijden brassbands tegen elkaar tijdens de Battle Of Drums voor de titel Beste Brassband 2008. Vanuit verschillende delen uit de stad komen de brassbands al trommelend naar het podium op de Coolsingel om daar de strijd aan te gaan. FunX is er natuurlijk bij, jij toch ook!?

De Beste Brassband 2008 voert de volgende dag de straatparade aan tijdens het Zomercarnaval op zaterdag 26 juli. Houdt FunX in de gaten komende tijd, want er staat nog meer op stapel voor de brassbands, onder andere de voorrondes op het Dunya Festival op zondag 25 mei.

Lees hier ook alles over de FunX Latinweek van 21 tot en met 26 juli!

Zomercarnaval

Wanneer? zaterdag 26 juli
Waar? Rotterdam Centrum
Kosten? Gratis

Op zaterdag 26 juli stijgt het kwik tot zeer hoge temperaturen in de binnenstad van Rotterdam. De straatparade barst los met praalwagens, veel muziek, optredens, podia en schaars geklede mensen. Meer informatie over het Zomercarnaval lees je hier op FunX.fm, want hier houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen!Antilliaanse Feesten

Wanneer? vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus
Waar? Hoogstraten, België
Kosten? € 35,-

Begin augustus staan de Antilliaanse Feesten centraal in België. Met optredens van onder andere Monchy Y Alexandra, Magia Caribena en Grupo Galé. Meer info vind je op antilliaansefeesten.be.


Eerder deze zomer gaf FunX al concertkaarten weg voor onder andere Nelly Furtado, Jay-Z, Marc Anthony, Mary J Blige en Daddy Yankee. Wil je weten waar je je nu voor kunt inschrijven met je gratis FunX membership?
Klik hier!
Ster advertentie
Ster advertentie