FunX

CritiX: Goedkope enkelband of dure cel

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Goedkope enkelband of dure cel
Reclassering Nederland vindt dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van enkelbanden. De enkelband (60 euro per dag) is veel goedkoper dan een dag detentie (217 euro per dag). Waarom zou je iemand dan in een dure cel plaatsen, als hij/zij de straf ook thuis kan uitzitten? Of is thuis ‘gevangen’ zitten geen goede straf?

Reacties

In CritiX bespraken wij de volgende stelling: "De enkelband is een goede vervanging van een celstraf". Een meerderheid van de FunX-luisteraars (70%) was het oneens met de stelling. De enkelband is dus geen goede vervanging van een celstraf. Lees hieronder de reacties die wij binnen kregen via FunX Facebook en Twitter.

Danny: Goede en goedkopere vervanging van een celstraf idd!
Youness: Een enkelband met 240 volt en dan gewoon af en toe (20 keer per dag) af laten gaan:)
Amit: Eens. enkelband wordt te vaak afgewezen door de rechtbank!!
Mike: Laat Reclassering Nederland eerst zelf hun werk maar eens goed doen! Het gaat niet om het geld, maar om het effect. Een enkelband is meer voor de nazorg, om te kijken hoe het gaat.
Afsahne: Ja goed idee! Lekker dealen vanuit huis?!
Farah: Ze proberen tegenwoordig alles goedkoper te doen. Juist waar ze geld aan moeten uitgeven, willen ze gaan bezuinigen.
Sef:. Mensen die nooit in een cel hebben gezeten, beseffen niet dat er heel veel mensen in voor arrest zitten, of in afwachting van een onderzoek. Dus de enkelband is een goede oplossing.

CritiX

Tijdens de live show reageerde Reclassering Nederland op de stelling en belden we met Keizer. Beluister hieronder hun reacties.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61240532&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie