FunX

Dominika (17): “Ik heb al op jonge leeftijd moeten leren om voor mezelf te zorgen”

  1. Newschevron right
  2. Dominika (17): “Ik heb al op jonge leeftijd moeten leren om voor mezelf te zorgen”

“Mijn jeugd was erg zwaar. Ik ben opgegroeid in een huis vol agressie en geweld. Dat was geen gezonde omgeving. Ik voelde me erg onveilig.

Op mijn vijftiende belandde ik in een crisisopvang, omdat ik niet langer thuis mocht wonen. Door mijn eigen agressie zat ik uiteindelijk een maand lang in een gesloten inrichting.

Op zestienjarige leeftijd kwam ik in een leefgroep terecht. Daar woon ik nog steeds. Mijn droom is om mijn eigen plekje te krijgen, zodat ik niet meer op een groep hoef te wonen.

Hoewel ik pas zeventien ben kan ik goed voor mezelf en anderen zorgen. Dat komt doordat ik dat op vroege leeftijd heb moeten leren. Op dit moment ben ik aan het studeren en probeer ik mijn diploma’s te halen, zodat ik later een goede baan kan krijgen.

Het liefst wil ik in de jeugdzorg werken. Ik denk dat dat met mijn ervaring zeker gaat lukken. Ik weet hoe de jongeren die te maken krijgen met jeugdzorg zich voelen. Jeugdzorg heeft bij mij ook meer schade aangericht dan dat het me heeft geholpen.

Als ik in de jeugdzorg zou werken, zou ik proberen te voorkomen dat anderen in een gesloten inrichting belanden.”

- Dominika (17)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie