FunX

Spoken: De harde waarheid over armoede!

  1. Newschevron right
  2. Spoken: De harde waarheid over armoede!
In 2000 ondertekenden 189 landen de door de VN geinitieerde Millenniumdoelen. De armoede moest de wereld uit. Maar 9 jaar later, blijkt er nog maar weinig van dat oppertunistische plan te zijn waar gemaakt. Is er misschien belang bij de voortduring van deze scherpe verhouding tussen excessieve welvaart en schertsende armoede? Hierop kreeg Manu afgelopen zondag antwoord op bij Spoken. Wil je ook weten wat het was. Klik dan hier verder.
De aankomende week staat internationaal in het teken van die beruchte millenniumdoelen. Vrijdag 16 oktober en zaterdag 17 oktober stonden respectievelijk in het teken van wereldvoedseldag en wereldarmoededag.

Naar de studio zijn onder andere afgereisd de projectmedewerker van Move Your World, Ama van Dantzig. Campagneleider van de EEN-Stand up and Take Action-Campagne, Frédérique Kram was aanwezig. Zij roepen in meer dan honderd landen tot het halen van de acht Millenniumdoelen op.

Ook kreeg Manu verhelderende antwoorden van Mario Rutten. Hij is professor in de Antropologie van de Universiteit van Amsterdam te gast

En daarnaast ook inzichtelijk rapper, MC Lazy (Manu praat met hun over corrupte regeringsleiders, het ontbreken van een echte 'wil' om de armoede in de wereld aan te pakken, de millenniumtrein (www.millenniumtour2009.nl), maar ook over de hoop om vol te blijven houden in wat lijkt een onomkeerbaar proces. MC Lazy sluit natuurlijk de sessie af met een oprecht Spook. Op de playlist een gerijpte Naughty by Nature, een afgestofte Poor Righteous Teachers', maar ook recentere songs van Immortal Tecnique en Appa. Lickshot!

{youtubejw}U4RiggXqw0A{/youtubejw}


Luister hier naar de show!

Ster advertentie
Ster advertentie