FunX

Kees de Koning (Top Notch) vindt betrouwbaarheid belangrijkst

  1. Newschevron right
  2. Kees de Koning (Top Notch) vindt betrouwbaarheid belangrijkst
Wat doe je als je ervan overtuigd bent dat een nummer een hit wordt, maar geen platenmaatschappij het wil uitbrengen? Zelf een label starten! Dat is precies wat Kees de Koning deed toen hij Spraakwater van Extince hoorde. Inmiddels is Kees ook nog manager van Anouk en Director Artist Development van Universal Music. Voor Top Notch zocht hij in Hi5 een stagiair die zijn team kan versterken.

Een passie voor muziek zat er al vroeg in, ook al wilde hij als klein kind verzorger in de dierentuin of kinderboekentekenaar worden. Op de middelbare school begon Kees met het managen van artiesten en in 1995 richtte hij samen met anderen Top Notch op, waarop artiesten als Extince, Postmen en Def Rhymz getekend waren.

Kees zou op zondag 3 oktober te gast zijn in Hi5, maar hij was toen helaas verhinderd. Op zondag 12 december kwam hij alsnog vertellen waar zijn indrukwekkende cv allemaal uit bestaat, hoe hij al zijn werkzaamheden combineert en wat zijn grootste leermoment was. Ook nam hij een vacature mee voor een stageplek bij zijn platenmaatschappij.

Luisteraar Stefan volgt een opleiding Art & Design Media Vormgever, maar wil in de toekomst zelf een label oprichten dat zich niet alleen richt op muziek. Kees vroeg hem naar zijn ambities in die richting en besloot aan de hand daarvan of Stefan langs mocht komen voor een vervolggesprek bij Top Notch. Je hoort hieronder de uitkomst, net als de rest van de show:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201012121700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie