FunX

VIDEO: HMG heeft (g)een "Kogel voor de homo's"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: HMG heeft (g)een "Kogel voor de homo's"

De Surinaamse groep HMG en King Koyeba zorgen voor veel opschudding in Suriname met hun nieuwe track 'Bullet'. De track klinkt vrolijk, maar is allesbehalve dat dankzij songteksten die anti-homo lijken te zijn: "Toch vertel je op school, dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren."
Niet anti-homo

HMG's nummer lijkt een anti-homolied, maar rapper Otnil Babel ontkent dat bij FunX. Volgens hem gaat Bullit niet over homo's, maar over Batty Boys. Dat is een rare uitspraak, aangezien batty boy een negatieve term voor homo's is. "We rappen nooit het woord homo," zei Otnil tegen Morad & Shay. "Met Batty Boys bedoelen we materialistische jongens die niet willen werken voor hun geld en niet naar school gaan. Zij gedragen zich als homo om aan geld te komen. Dat gedrag keuren we af." Begrijp jij wat hij bedoelt?Geboren met beperking

Rapper Otnil zegt dat HMG iedereen respecteert en dat ze dat ook aangeven in het lied. Volgens de rapper van de Hakuna Matata Gang is homoseksualiteit overigens ook geen taboe in Su. Hij gelooft dat iedereen met een beperking is geboren: "Zo heb je ook mannen die meer vrouwelijke hormonen hebben, dan normaal. Als je als een echte man bent geworden, moet je je niet in het geheim gedragen als een homo en even later doen alsof je van de straat bent."

Weerspiegelt HMG's anti homovideo de gevoelens in de Surinaamse gemeenschap? In ieder geval niet volgens de FunX luisteraars die volop reageerden.

Ster advertentie
Ster advertentie