FunX

VVD-jongeren tegen drugsbeleid VVD

  1. Newschevron right
  2. VVD-jongeren tegen drugsbeleid VVD
Als het aan de VVD-jongeren van Amsterdam ligt, wordt harddrugs gelegaliseerd. Dit met uitzondering van een paar vormen waaronder heroine. "Het is een illusie om te denken dat je drugsgebruik kan uitbannen of dat mensen niet verstandig kunnen omgaan met bepaalde vormen van drugs", aldus voorzitter Elroy Huijsman. Hij staat hiermee lijnrecht tegenover de VVD die plannen heeft om harddrugsgebruik op festivals harder aan te pakken.

De VVD trok de conclusies nadat ze een eigen onderzoek waren gestart. Ze stuurden hierbij jonge VVD- leden naar festivals om te kijken of het toezicht op harddrugs in orde was. Ze constateerden uiteindelijk dat de drugscontroles niet streng genoeg waren. "Eigenlijk is dat natuurlijk een heel rare manier van onderzoeken. Ik kan me niet voorstellen dat ze alle festivals zijn afgegaan, ik denk hoogstens een stuk of vier a vijf", aldus Elroy. Hij denkt dat het logisch is dat ze zo'n conclusie hebben getrokken gezien ze hun eigen mensen ernaar toe hebben gestuurd. De JOVD-voorzitter denkt bovendien niet dat het probleem op festivals ligt, maar op straat.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60172694&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

UPDATE 18-09: Jonge Socialisten reageren op VVD-jongeren

De VVD-jongeren van Amsterdam willen dat harddrugs wordt gelegaliseerd met uitzondering van een paar vormen zoals heroine. Toon Geenen van de Jonge Socialisten is het met de JOVD eens dat het verbod zoals het er nu is, niet werkt. "Er wordt toch gewoon drugs gebruikt en heel erg streng straffen leidt nergens toe. (..) Aan de andere kant nemen drugs veel problemen met zich mee, zeker harddrugs."

Geenen is het niet helemaal eens met de JOVD, want volgens de jonge PvdA'er is het niet de bedoeling dat harddrugs overal te krijgen zijn. Het grootste bezwaar tegen de legalisering is volgens Toon dat drugs niet goed voor je zijn. "Het probleem is dat mensen die voortdurend harddrugs nodig hebben, crimineel zijn en geld stelen, omdat ze het nodig hebben. Je moet dus niet te veel verslaafden hebben."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60301684&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie