FunX

CritiX: Koop jij nog cd's?

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Koop jij nog cd's?
De cd bestaat deze maand 30 jaar, maar er is weinig reden voor een feestje want wie koopt er nog cd’s? Muziek downloaden of streamen is toch veel goedkoper en makkelijker? Waarom doen artiesten nog de moeite om een cd te maken? In CritiX daarom de stelling: "Artiesten hoeven geen cd’s meer uit te brengen, ik koop ze toch niet!"
Reacties

Na wat heen en weer geschommel tussen eens en oneens, besliste 65 procent van de stemmers in het voordeel van de stelling. Artiesten hoeven dus geen cd’s meer uit te brengen. Lees hieronder een aantal reacties die FunX binnen kreeg via de FunX Facebook en Twitter pagina's.

Francisco:
Ben je gek?! Cd is old skool.
George:
Tegenwoordig zie je veel artiesten digitale albums uitbrengen via iTunes, Beatport etc. Als je een echte fan bent van een artiest dan support je ze ook door 't aan te schaffen en ervoor te betalen.
Kimberly:
Koop geen cd’s! Ik win of krijg ze altijd!
Robin:
Willen jullie dat ze stoppen met muziek maken ? Willen jullie dat dj's geen werk meer hebben? Ik niet daarom koop ik liever een cd dan dat ik het download.
Anissa:
Ik koop ze wel hoor! Handig voor in de auto.
Mohamed:
Artiesten proberen zo gewoon zoveel mogelijk geld te maken! Ik download liever gratis!
Samir:
Ik koop wel cd’s! Betere kwaliteit!

CritiX
Tijdens de live-show belde CritiX met Farid Benmbarek van platenlabel Top Notch. Hij vertelde dat artiesten ook mee veranderen in de muziekwereld: Steeds meer artiesten gaan single-based werken. Dus geen albums meer uitbrengen maar losse tracks of EP’s.”

Ster advertentie
Ster advertentie