FunX

"Behandel ze als mens, niet als crimineel"

  1. Newschevron right
  2. "Behandel ze als mens, niet als crimineel"
Sarah Harkink legt in haar documentaire Alexandra de misstanden bloot in de gelijknamige jeugddetentie-instelling waar ze zelf ooit heeft gezeten. In Start vertelde ze openhartig over haar afstudeerdocu, waarvoor ze met verschillende meisjes uit de instelling sprak.


Sarah vertelt dat instellingen zoals Alexandra behandelcentra zijn voor meisjes die komen uit gezinssituaties waarin mishandeling of seksueel misbruik plaats vindt. Daaruit vloeit volgens haar gedrag voort dat niet oke is. Dus meiden met een deuk, krijgen er met straffen en gedrill nog meer stress bij. Daarover zegt Sarah het volgende: "je moet niet behandelt worden als een crimineel, maar als een mens. Toen ik daar zat wilde ik bewijzen dat ik meer kan en meer waard ben. Zo heb ik geprobeerd om mijn leven te beteren."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66196012%3Fsecret_token%3Ds-iA3Dl&show_artwork=true&secret_url=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie