FunX

Geen schimmel op je hoofd? Was je weave goed!

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. Geen schimmel op je hoofd? Was je weave goed!

Heb jij een weave of ken je mensen met een weave? Weet je precies hoe je het moet verzorgen of heb je toch wel eens kwaaltjes? Morad en Dyantha spraken vandaag over het verzorgen van een weave. Want wie dat niet goed doet, kan zomaar eens een beschimmelde hoofdhuid krijgen!

blijvende kaalheid

Een weave, nephaar of een haarstuk dat vervlochten wordt in echt haar, kan zorgen voor serieuze hoofdhuidproblemen, haaruitval en zelfs blijvende kaalheid. Senny Meinders, directeur van Cystine Haircare, gaf tips aan Morad en Dyantha voor een gezonde hoofdhuid en hairdo.

"Op het moment dat jij een weave laat plaatsen en het wordt gevlochten kan het zijn dat dat te strak gedaan wordt. De weave wordt ook nog op het haar genaaid. Dan trek je letterlijk je haar uit het haarzakje. Het kan zijn dat je een persoon bent die stevig haar heeft, waardoor het dus weer terug groeit, maar het kan ook zijn dat het haar vrij zwak is en je een leeg haarzakje overhoudt. Op het moment dat je dan allemaal lege haarzakjes hebt, praat je over blijvende kaalheid."

goed begeleid

Dyantha vertelt Senny dat zij al sinds heel jong met een weave begonnen is. Haar eigen haar wordt er juist dik en lang van. Senny zegt daarover: "De andere zijde is dat het niet slecht hoeft te zijn, maar het is wel belangrijk dat je er goed in begeleid wordt. Dat je precies weet dat het niet te strak op het hoofd mag zitten en dat het tussendoor ook echt gewassen moet worden. Een schone hoofdhuid betekent ook gezond haar."

schimmelhoofd

Een ander punt waar je volgens Senny op moet letten is om je haar goed te drogen na het wassen. "Want op het moment dat je het haar niet goed droogt, is er zelfs een kans dat je schimmel ontwikkelt op je hoofdhuid!

"Af en toe ruik je ook dat mensen weave hebben. Door de hitte, het zweten... vandaar dat het belangrijk is dat je het haar zo goed mogelijk schoonhoudt. Dus op tijd wassen!"

oplossing

Voor de mensen die al problemen hebben dankzij hun weave is er volgens Senny gelukkig wél een oplossing, waarover ze verder vertelt in de uitzending.

Ster advertentie
Ster advertentie