FunX

Hetero's abnormaal in Ja Zanna, Nee Zanna

  1. Newschevron right
  2. Hetero's abnormaal in Ja Zanna, Nee Zanna
Boris Schreurs en Gino Emnes spelen beide in de gay-good musical Ja Zanna, Nee Zanna en waren daarom vanochtend te gast in Start met Fernando. Het opvallende stuk speelt zich af in een land waar homoseksualiteit de norm is en heteroseksualiteit abnormaal is. De wereld in Ja Zanna, Nee Zanna is dus totaal omgekeerd.

Vooroordelen

Het onderwerp homoseksualiteit is al vaker behandeld in musicals, maar Ja Zanna, Nee Zanna doet het volgens Gino een tikkeltje anders. "Het gaat niet zozeer om homoseksualiteit, maar om anders zijn dan. Of het nou homoseksueel is of gehandicapt, het gaat erom dat je vooroordelen hebt en daar bewust van bent." Homoseksualiteit mag volgens de acteur wel vaker aangekaart worden. "We doen allemaal alsof we heel tolerant zijn in Nederland, maar in sommige kringen is homoseksualiteit helemaal niet normaal of geaccepteerd." Het is volgens Boris geen zwaar stuk, maar het zet je volgens hem wel aan het denken over jezelf en of je bevooroordeeld of open en ruimdenkend bent.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F49333548&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Uit de kast

Boris en Gino zijn beide homoseksueel en vertellen in de FunX ochtendshow dat ze weinig problemen hadden met uit de kast komen, maar de acteurs vonden het wel een beetje creepy. Zo vertelde Boris dat hij het als 17-jarige jongen doodeng vond om zijn ouders te vertellen over zijn seksuele geaardheid. Dat terwijl de acteur vrij opgevoed is. "Gelukkig heb ik een open-minded gezin, dus ik heb met de coming-out geen problemen gehad. Tenminste niet de problemen die ik weleens van een ander hoor." Gino was 20 toen hij uit de kast kwam. Bij hem is het ook goed gegaan, maar hij had verwacht dat de acceptatie in zijn omgeving moeilijker zou gaan. "Ik dacht dat het anders zou zijn vanwege cultuur en dat soort dingen, maar ik ben heel erg blessed."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F49333694&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

M-Lab

Ja Zanna, Nee Zanna is van 12 t/m 25 juni te zien in het Amsterdamse Theater M-Lab. De gay-good musical vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die elkaar leuk vinden in een omgekeerde wereld waar dat niet geaccepteerd wordt. Als het koppel er zelf niet uitkomt, vragen ze de magische Zanna om raad.

Ster advertentie
Ster advertentie