FunX

Wie staat er op nummer één in de XChart Top 100?

  1. Newschevron right
  2. Wie staat er op nummer één in de XChart Top 100?
De afgelopen dagen kon je de XChart Top 100 al bekijken, maar het enige dat nog ontbrak waren de drie heetste tracks. Om de kou van de feestdagen enigszins goed te maken heeft FunX nu ook de top 3 voor je!

Wie staat er op één? Was het het tuintje in Damaru en Jan Smit's hart? Jay Sean en Lil Wayne die down met je zijn, of Dio en zijn tijdmachine? Klik snel verder als je het wilt weten!

#1 Damaru & Jan Smit - Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)!
#2 Jay Sean & Lil Wayne - Down
#3 Dio - Tijdmachine


Met een miniem verschil zijn Damaru en Jan Smit met Mi Rowsu de nummer één van de XChart Top 100 geworden! Ze worden op de voet gevolgd door Jay Sean en Lil Wayne met Down en Dio met Tijdmachine. Begin augustus kwam het duet binnen op nummer één en bereikte daarmee een mijlpaal in de FunX geschiedenis. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de XChart dat een nummer direct op deze felbegeerde positie binnenkwam.

Damaru & Jan Smit - Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)Dat Jan Smit `Mi Rowsu' in het Surinaams in zou zingen was een verrassing voor Damaru: "Ik had hem een mail gestuurd waar ik het Sranan gedeelte voor hem had vertaald dus ik dacht dat hij het in het Nederlands zou doen. Maar toen ik het hoorde was het puur Sranan. Zijn uitspraak is helemaal goed."

Damaru won snel aan populariteit in Nederland. Via FunX maakte het Nederlandse publiek kennis met de Surinaamse collega van Jan Smit. Zijn eerste grote optreden in Nederland verzorgde hij op het urban podium XStage tijdens Parkpop in Den Haag op 28 juni 2009. Tienduizenden mensen zongen het nummer toen al uit volle borst mee.Ook zijn optreden afgelopen weekend op het Zomercarnaval in Rotterdam getuigde van zijn populariteit.'Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart)' heeft in totaal 4 weken op nummer één in de XChart gestaan. Als klap op de vuurpijl heeft de single ook de platina status bereikt.

Paul de Leeuw reikte in september in zijn nieuwe programma, 'Lieve Paul', de platina plaat uit aan Damaru en Jan Smit. De twee zangers ontkwamen niet aan Paul's Vragenvuur en zongen Mi Rowsu live met begeleiding van een orkest.

Voor de Surinaamse Damaru is het ontvangen van de platina plaat natuurlijk fantastisch nieuws aangezien hij pas een paar maanden zijn schouders heeft gezet onder het promoten van zijn muziek in Nederland. Volendammer Jan bereikte al eerder de platina status in 1997 met het nummer 'Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen', al ging hij toen nog als Jantje Smit door het leven.

In dezelfde week heeft de Surinaamse zender Sky TV een FunX Special over Damaru uitgezonden waarin je het succes van Damaru in Nederland kunt zien. Bekijk 'm hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie