FunX

Huts: wat betekent het eigenlijk?

foto: YouTube: Van Klasse
  1. Newschevron right
  2. Huts: wat betekent het eigenlijk?

''Huts a niffauw, doe normaal a niffauw!'' Iedereen zingt de megahit Huts van The Blockparty, Esko, Mouad Locos, JoeyAK, Young Ellens, Chivv en Puri uit volle borst mee in de club. Dat niffauw 'neef' betekent, weten de meesten wel. Maar wat betekent 'huts' nou eigenlijk? Mouad Loucos, de bedenker, legt het uit aan Fernando tijdens Start.

''Het heeft eigenlijk niet echt een betekenis, het is meer een stopwoordje. Bijvoorbeeld als iets lukt: je springt over een slootje en zegt huts. Maar je kunt het gewoon gebruiken wanneer je zelf wilt.''

Krullende hert

In de clip van Huts zie je verschillende dieren voorbijkomen en vooral Mouad Loucos lijkt een echte dierenvriend als je naar zijn lyrics luistert. Paardengeit, krullende hert, kleine impala, damhert... Het komt allemaal voorbij. Maar is hij écht zo’n dierenvriend?

''We noemen elkaar een damhert of kleine, woeste paard [sic]. Dus we dachten: laten we die dieren ook gewoon in de clip gooien, lekker origineel. [...] We zijn bezig met een andere track die ook een beetje met dieren te maken heeft. Ik wil niet te veel verklappen natuurlijk, maar paardenlongen worden de next one denk ik.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pippi Langkous

Mouad Loucos is niet de enige dierenvriend die het woord gebruikt. De herkomst van het woord is namelijk al een stuk ouder. Want wist je dat Pippi Langkous ook al Huts zei?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie