FunX

Stagiair Tom werd ineens een soapster in Mongolië

foto: Facebook: Mogul Pictures
  1. Newschevron right
  2. Stagiair Tom werd ineens een soapster in Mongolië

Het zal je maar gebeuren. Je bent op stage in het buitenland en wordt ineens gescout om een rol te spelen in de populairste soap van het land. Het overkwam Tom. De 22-jarige student was stage aan het lopen in Mongolië en is nu te zien in een Mongolische soapserie. Hij vertelde alles over zijn avontuur aan Dyantha en Morad.

Café

Tom zat een biertje te drinken in een café, toen er twee mannen binnenkwamen. "Ze vroegen aan de Franse eigenaar of hij als Amerikaan in een serie wilde spelen." De Fransman weigerde het aanbod en dus probeerden de mannen het bij Tom. "Zij zeiden: 'jou moeten we hebben!'"

Chaotisch

"Waarom ook niet?", dacht Tom en een week later stond hij op set. "Heel apart, want ik had nog nooit geacteerd." Dat maakte de seriemakers echter helemaal niks uit. Het duurde in totaal anderhalve maand om de aflevering op te nemen. "Het was hartstikke chaotisch op set."

Aflevering

De serie waarin Tom speelt heet Girls en gaat over vier jonge vrouwen die samenwonen met een oudere vrouw. In de desbetreffende aflevering neem de oudere vrouw het Facebookaccount van een jongere dame over om stiekem met Toms personage Mike te chatten. Hij komt voor de jonge vrouw naar Mongolië en de meiden nemen hem de stad in. Ondertussen probeert de oudere vrouw te verbergen wat ze heeft gedaan, maar dat komt - natuurlijk - alsnog uit.

trailer

Tom heeft alleen de trailer van de aflevering nog kunnen zien. Maar wat hierin precies gezegd wordt? "Dat is een goede vraag. Ik spreek geen Mongools." De aflevering is al uitgezonden via een Mongoolse streamingdienst en dat heeft Tom veel nieuwe vriendschapsverzoeken van Mongoolse vrouwen opgeleverd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Acteercarrière

Tom is inmiddels terug in Nederland en is druk bezig met zijn studie. Zijn acteeravontuur smaakt wel naar meer: "Ik zou wel meer willen acteren. Ik ben nu nog bezig met een studie, maar als het aangeboden wordt, dan zeg ik geen nee."

Ster advertentie
Ster advertentie