FunX

'Redactie van FunX is het Nederland van nu en de toekomst'

  1. Newschevron right
  2. 'Redactie van FunX is het Nederland van nu en de toekomst'

De redactie van FunX is volgens oud interim-directeur Rocky Tuhuteru 'het Nederland van nu en de toekomst'. Rocky vertelde in De Ochtendkus van NPO Spirit dat hij het matig vindt gaan in Nederland, omdat we als samenleving nog niet zo goed met elkaar omgaan. Bij FunX zag hij echter een redactie vol jongeren die zich probleemloos in elkaar kunnen verplaatsen.

FunX is Nederland van nu & toekomst

Als je van een ander wilt leren, dan moet je volgens Rocky Tuhuteru op een andere manier je belangstelling tonen dan je dagelijks doet. "Het vraagt een bepaalde soepelheid die je moet leren. Bij hele jonge mensen zie ik hoe soepel zij in de basis zijn. Om een voorbeeld te geven: Ik heb een aantal jaren geleden de urbanzender FunX geleid. Het team daar bij FunX dat is wat mij betreft het Nederland van nu en het Nederland van de toekomst."

Breed oriënteren

Rocky Tuhuteru vond bij FunX een redactie waarbij men zich zo breed mogelijk oriënteert: "Allerlei jonge mensen met verschillende etnische achtergronden lieten (bij FunX) zien dat Nederland inderdaad veranderd is én dat het een bepaalde attitude van je vraagt. Een attitude waarin je je zo breed mogelijk oriënteert. Niet een compound maakt tussen je oren met een sociale werkelijkheid of sociale groep waartoe je behoort. Zij zijn heel vaardig. Je ziet daar Surinaamse jongeren heel soepel omgaan met Nederlandse jongeren én een Molukse directeur. Ik kijk daar met veel plezier op terug."

Radio Thuisland ft. Aboutaleb

FunX doet Rocky Tuhuteru erg denken aan het programma Radio Thuisland dat hij in de jaren tachtig bij de NOS maakte. Hij noemt het zelfs de voorganger van FunX. Rocky maakte het programma o.a. samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die destijds één van de redacteuren was. "Toen wisten we al dat Nederland aan het veranderen is en dat het een bepaalde houding vraagt. Hoe je kijkt naar mensen en groepen. Wat je wilt leren en kunt leren van elkaar en dat je ook stelling kunt nemen," aldus Rocky Tuhuteru.

Ster advertentie
Ster advertentie