FunX

Van Aap naar Mens?

  1. Newschevron right
  2. Van Aap naar Mens?
Wetenschappers hebben in een Zuid-Afrikaanse grot de fossiele resten ontdekt van een tot nog toe onbekende aapmens. De botten zijn bijna twee miljoen jaar oud. Luister hier naar de ontdekkingen van Manu in Spoken.

De biologen zijn het er al een hele tijd unaniem over eens. De mens is door natuurlijke selectie geevolueerd vanuit zijn biologische voorouder: de aap. Maar - als dit al waar is - hoe is dat proces dan precies verlopen? Manu vraagt het aan Dr. Marco Langroek, archeoloog Oude Steentijd bij de afdeling Geo- en Bioarcheologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam is naar de studio afgereisd om het beeld van de evolutie te schetsen.

Zijn we als mensen eigenlijk ook ooit uitgeevolueerd? Een lastige vraag, maar gelukkig geeft Jelle Reumer, directeur van Natuurhistorisch Museum Rotterdam meer inzicht op deze lastige vraag.

Daarnaast spreekt Manu ook met hoogleraar paleontologie in Utrecht en directeur van museum Naturalis, John de Vos. Naturalis is het enige museum op de wereld die vondsten van fossielen heeft uitgestald. Waarom eigenlijk?

De Almeerse stadrapper Kapthijn is te gast in de studio om een Spook te droppen. Overeenkomsten tussen apen en mensen zijn er zeker, maar twijfel of zij ook onze primitieve voorouder zijn bestaat er ook.

Duvel Duvel, The Gorillaz, Nas, Gift of Gab, Amy Winehouse, Talib Kweli, allen geven ze deze week een muzikale inhoudelijke bijdrage.


Download hier de uitzending!

Ster advertentie
Ster advertentie