FunX

Rayen Panday: comedytherapie, haatmails van z'n ex, biertje met Dave Chapelle en een nieuwe show!

  1. Newschevron right
  2. Rayen Panday: comedytherapie, haatmails van z'n ex, biertje met Dave Chapelle en een nieuwe show!

De zaken gaan goed bij cabaretier Rayen Panday. Hij staat vaak op het toneel met de voorstelling Zit Mooi, hij treedt op met zijn show Vrijspraak en schittert op NPO1 in BAAS Raymann. Maar volgend jaar januari staat de grappenmaker on stage met zijn gloednieuwe show Niet Verder Vertellen.

Vanmorgen ontving Fernando de lolbroek in Start. Hoe hard je ook kan lachen om zijn grappen, hij gebruikt ook de wat minder leuke dingen uit zijn priveleven als inspiratie. "Mijn comedystijl is heel erg persoonlijk. Zo persoonlijk dat mijn ex laatst een haatmail heeft gestuurd." Natuurlijk vertelde Rayen dat wel lachend.

De Zaandammer blijft met zijn grappen wel graag dicht bij zichzelf. "Het is niet dat ik andere mensen belachelijk wil maken dan, maar het is meer mijn kijk op de dingen die ik heb meegemaakt." Zo heeft hij toch weer z'n ex verwerkt in 'Niet Verder Vertellen'. "Door die mails zit ze weer in mijn volgende show. Ze doet het zelf."

COMEDY ALS THERAPIE

"Optreden is verslavend voor mij. Als ik niet perform, zit ik niet lekker in mijn vel. Ik kan mijn ei kwijt, vertellen wat me dwarszit en wat ik heb meegemaakt."

Dat is heel erg belangrijk, want er gebeurt nogal wat in Rayen's privéleven. Zo is hij aan het afvallen. "Ik at te veel chips." En hij woont sinds ongeveer drie weken op zichzelf. "Ik ben 32, dus het is eigenlijk veels te laat. Ik ben streng opgevoed, dus ik moet nu ineens met vrijheid omgaan. Ik ben gewend dat thuis alles magisch wordt aangevuld, zoals bijvoorbeeld tandpasta. Soms slaap ik ook nog 'thuis'."

Rayen geruild voor Dave Chapelle

"Dave Chapelle staat op #1. Hij is mijn held." Rayen wist niet wat hem overkwam toen hij de enige echte Dave Chapelle zag binnenlopen in het tentje waar hij moest optreden. Een soort geluk bij een ongelukje kan je wel zeggen. Beluister de onderstaande audio om te horen hoe de vork in de steel zit!

Ster advertentie
Ster advertentie