FunX

"Niks te doen op school maar ik moet wel blijven"

  1. Newschevron right
  2. "Niks te doen op school maar ik moet wel blijven"
Als het aan de minister ligt, moeten middelbare scholen straks 1040 uur per jaar onderwijs bieden. Volgens veel docenten is dat niet haalbaar en krijgen scholieren zo meer verplichte schooluren, waarin ze geen les hebben. Zo'n 21.000 leraren en leraressen staakten afgelopen donderdag uit protest tegen de kabinetsplannen.

De stelling was: "Als je geen les hebt, kan niemand je verplichten om op school te blijven."

Reacties
Zo'n 80% van de stemmers was het eens met de stelling. Op Facebook kwamen veel reacties binnen.
Aisli: "Die sukkels in Den Haag weten er niks van.. Laat hen maar eens twee weken meedraaien met mijn rooster: les, drie tussenuren, les, twee tussenuren, les.. Waar slaat dat op? En dan ben ik verplicht om vijf uren op school te blijven, ja dahaaag!"

Naila: "En dan heeft mevr. v Bijsterveld het over meer uren op school.. Alsof dat gelijkstaat aan onderwijs!"

Banaan
In CritiX vertelde muziekdocent Jaap de Jong waarom hij heeft gestaakt. "In Finland kunnen ze het doen met 800 uur. En dat is het op één na beste land van Europa wat schoolprestaties betreft. Dit plan om naar 1040 uur te gaan is in 2007 al verworpen. Je krijgt zo alleen maar hokuren en ontevreden leerlingen. Daarnaast wil de minister bezuinigen op leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Je kan een kromme banaan niet recht maken."

Helaas belden er geen luisteraars naar de studio die het wel eens zijn met de plannen van de minister. Beluister hier de reacties van docenten, luisteraars en rapper RBdjan in de uitzending:

Critix uitzending


Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie