FunX

Johan Fretz, Nederlands eerste zwarte premier?

  1. Newschevron right
  2. Johan Fretz, Nederlands eerste zwarte premier?
Johan Fretz vertelde vanochtend in Start dat hij de eerste zwarte premier van Nederland wil worden. Hij sprak met Fernando over zijn nieuwe boek 'Fretz 2025', waarin hij zijn ambities blootlegt. “Van alle landen in Europa leent Nederland zich daar heel goed voor. Ik denk dat wij geen taboe meer hebben op rassen.”

Revolte

Naast het boek komt Fretz ook met een album en een voorstelling die over 2025 gaat, het jaar waarin hij premier wil worden. “De voorstelling gaat Revolte heten. Het wordt een mix van Rock & Roll en cabaret.” Hij wil dat de theaterbezoekers voelen dat ze naar een campagnebijeenkomst gaan. “Maar we gaan onszelf ook belachelijk maken,” aldus Johan.

Inhoudelijk verdiepen

Fretz (26) wil pas over dertien jaar president worden, omdat hij vindt dat hij nog veel te leren heeft. “Als ik bijvoorbeeld premier Rutte hoor praten over de staatsschuld dat die naar de 3% moet, vind ik dat hij dat goed uitlegt. Maar dan lees ik een artikel van een econoom dat het niet goed is en dan vind ik zijn uitleg ook goed. Hoe moet ik dan beoordelen wie er gelijk heeft? Ik lees nu kranten en magazines, maar ik moet me inhoudelijk meer verdiepen,” zei Johan.

Volgend boek

Zijn eerste boek ‘Fretz 2025’ ligt al in de winkels, maar Johan vertelde dat zijn tweede boek nog op zich zal laten wachten. “Ik denk dat het twee jaar duurt voordat ik een nieuw boek schrijf. Ik heb mijn eerste boek met veel liefde, energie, bloed, zweet en tranen geschreven.”

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46442682&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie