FunX

Producenten melden zich voor filmrechten Eus

  1. Newschevron right
  2. Producenten melden zich voor filmrechten Eus
Özcan Akyol leeft in een roes door het succes van zijn succesvolle debuutroman Eus, maar hij denkt dat het binnenkort allemaal rustiger wordt. De schrijver vertelt bij Start dat hij in december in ieder geval gas terug neemt, want dan begint hij aan een nieuw boek. Waarschijnlijk is dan ook bekend wie de filmrechten van Eus in handen krijgt.

Filmrechten

Als een boek het goed doet, dan wil een uitgeverij vaak een soortgelijk boek. Voor Özcan is dit geen optie. Hij begint in december aan een nieuwe zoektocht: "Mijn tweede boek wordt anders. Ik wil niet dat mensen denken dat ik maar een trucje kan. (..) Ik wil mezelf als schrijver ook steeds opnieuw ontdekken en nieuwe dingen doen." Een van die nieuwe dingen die erbij komt kijken, is het verkopen van de filmrechten voor Eus. Özcan Akyol bevestigde in de FunX ochtendshow dat negen filmproducenten zich inmiddels hebben gemeld voor de rechten van het boek.

Semi-autobiografisch

Özcan noemt Eus een triest boek waar je toch goed om kunt lachen. Het is semi-autobiografisch, maar volgens de Turkse auteur zijn er situaties die een andere wending hebben gekregen, zodat het goed in de roman zou passen. "Hele kleine dingen als een vechtpartij waar de politie op afkomt in het boek, terwijl het in het echt met een sisser was afgelopen." Özcan vertelt ook dat een aantal stukjes zijn weggelaten, omdat hij daar nog problemen mee kon krijgen.

Trots van Deventer

Het boek Eus is pas een weekje uit, maar Özcan verscheen in die korte periode al in programma's zoals De Wereld Draait Door, Kunststof en De Halve Maan. Mede daardoor is hij nu nog bekender in zijn eigen stad. "Heel veel mensen in Deventer die lopen naar mij toe en zeggen: Ik lees normaal nooit boeken, maar ik ga jouw boek kopen om jou te steunen," aldus Özcan.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66470169%3Fsecret_token%3Ds-zO9fj&show_artwork=true&secret_url=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie