FunX

Schoemacher: "Vader schrok heel erg"

  1. Newschevron right
  2. Schoemacher: "Vader schrok heel erg"
Claudia Schoemacher, vrouw van de bekende cosmestische arts Robert, is vanaf één mei te zien als presentatrice in het nieuwe televisieprogramma 'Je Ouders in de Lik'. Hierin zijn kinderen van ouders die in de gevangenis hebben gezeten aan het woord. Ze wil weten hoe deze jongeren dit ervaren en hun hier ook bij helpen.

Claudia heeft dit namelijk als kind ook meegemaakt doordat haar vader een paar jaar heeft vastgezeten. De man was betrokken bij een schietincident. Schoemacher heeft zich heeft het er vaak moeilijk mee gehad. Ze had last van suicidale neigingen . Rond haar dertigste kwam ze in een heftige depressie terecht omdat ze met veel opgekropte gevoelens en verdriet zat.

{source}
<object height="81" width="550"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44518386"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44518386" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object>
{/source}

Schoemacher schreef eerder het boek 'Kind van de Onderwereld'. Hierin vertelde ze wat ze in haar jeugd heeft meegemaakt met haar vader. "In eerste instantie schrok mijn vader heel erg", aldus de schrijfster. "Als jij de kinderen ermee kan helpen en als betere voorzieningen geregeld kunnen worden van ons verleden, dan jucht hij het eigenlijk toe".

{source}
<object height="81" width="550"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44518519"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F44518519" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object>
{/source}

Claudia's boek wordt nu ook verfilmd door de makers van Shouf Shouf Habibi. Hiermee wordt één van haar dromen in verwezenlijkt, aldus Schoemacher in FunX Start. Ze hoopt dat de samenleving anders gaat kijken tegen kinderen aan gaan kijken waardoor ze goed overeind kunnen worden gehouden.


Ster advertentie
Ster advertentie