FunX

Tim Beumers duikt in Meek Mill en Drake beef

  1. Newschevron right
  2. Tim Beumers duikt in Meek Mill en Drake beef

Tim Beumers moet even iets kwijt over de beef die nu heerst in hiphopland. Nicki Minaj staat centraal in de beef tussen haar vriend Meek Mill en bff Drake.

Ja maar, de gemiddelde artiest heeft natuurlijk last van een opgeblazen ego. Ik bedoel, als je er van uit gaat dat mensen bereid zijn om naar jou te luisteren, dan zit je sowieso al boven het ego-gemiddelde van de mens. Bij rappers is dat nog veel erger, rappers willen niet alleen dat je luistert, maar ze willen ook graag zo min mogelijk zeggen en opscheppen over alles wat ze hebben. Achter deze opschepperij gaat dan ook meestal een hoop onzekerheid schuil, want die moet toch op een bepaalde manier gecompenseerd worden.

Grote talenten zijn vaak onzeker, dat is een bijwerking van getalenteerd zijn. Je vindt jezelf nooit goed genoeg en blijft jezelf pushen. Dat de buitenwereld je al lang goed vindt, doet er dan niet toe. Bij niet rappers richt deze onzekerheid zich vooral op de persoon zelf, bij rappers gaat dat anders. Die zijn omsingelt door vrienden, die te pas en te onpas naar andere rappers kijken en hun vriend rapper influisteren dat die andere rapper een lul is. Het succes van die andere rapper stijgt dan niet alleen naar zijn hoofd, maar het brengt het hoofd van collega rappers ook op hol.

Marco Borsato heeft nog nooit een eigen liedje geschreven, maar is heel succesvol, daar ligt dan ook niemand wakker van. René Froger is hetzelfde, nog nooit zelf wat geschreven. Maar de dag dat de winnares van de beste singer songwriter besluit deze 2 heren te dissen omdat ze succesvoller zijn, zal nooit komen. Want waarom zou je dat doen? Wat schiet je ermee op?

Rappers denken vooral dat ze daar veel stoerder door worden. Zeer getalenteerde hardcore rapper Meek Mill, ook wel bekend als vriendje van Nicki Minaj, was het zat dat mensen zijn succes naast dat van Drake legde. Drake, ook wel de bff van Nicki, die zou zijn eigen teksten niet schrijven en Meek is boos, dus hij besloot dit met de wereld te delen om op die manier te bewijzen dat hij beter is dan Drake. Wat natuurlijk dom is, want jezelf beter laten lijken door een ander omlaag te trekken, is gewoon brugklas.

Dat Meek niet eens de bekendste rapper in zijn eigen relatie is, dat zetten we voor het gemak aan de kant. Dat Meek getekend is door Rick Ross is nog mooier. Rick Ross heeft het hele leven en de naam van een ander gestolen, drugsdealer Rick Ross. Dus wie tekent bij de nepste leugenachtige rapper van de wereld, moet niet klagen dat een andere rapper zijn teksten niet schrijft.

Want als je dan zo graag een beroemde rapper wil aanvallen die zijn eigen teksten niet schrijft, waarom begin je dan niet bij Dr Dre? Die heeft nog nooit zelf wat geschreven. Nou, omdat mensen hem nooit met Dre zullen vergelijken. Het draait namelijk niet om het eigen teksten schrijven, dat is de uitlaatklep. De gevoelens komen van het minder beroemd zijn en dat is gewoon zielig, let gewoon op jezelf.

Je schiet niks om met beef. Fans van Drake vinden hem zielig omdat je hem aanvalt en gaan meer van hem houden en vinden jou nu nooit meer tof en jouw fans vinden jouw toffer en die waren al fan van je. Hou het gewoon Borsato en Froger, bemoei je met jezelf. Eigen liedjes kunnen schrijven of beter kunnen rappen dan een ander, betekent niet dat je bekender en rijker wordt. Kijk maar naar de charts. Als je dat niet begrijpt, dan zal je nooit de beste zijn, hooguit in gefrustreerd zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie