FunX

'Carice van Houten rol in Op Zwart verfilming?'

  1. Newschevron right
  2. 'Carice van Houten rol in Op Zwart verfilming?'
Willem Bosch mag het scenario schrijven van de verfilming van zijn boek Op Zwart. Dit maakte filmproducent Sander van Meurs van Pupkin vanochtend bekend in de FunX ochtendshow Start. Bosch is onder andere bekend van zijn schrijf- en scenariowerk voor de BNN-series Feuten en Van God Los.

De filmrechten van Op Zwart waren al verkocht aan producent Pupkin, voordat het boek in de winkel verscheen. Toch was tot vandaag nog onbekend wie het scenario zou schrijven. “We zijn enthousiast over alles wat Willem doet. (..) Als hij dan een boek schrijft kun je wachten tot een ander de filmrechten koopt, of je kunt het zelf doen,” aldus Meurs.

Carice van Houten en Daan Schuurmans

In de FunX studio werd al volop gespeculeerd over wie de hoofdrollen van het boek zouden kunnen vertolken. Bij Sander van Meurs staan Daan Schuurmans en Carice van Houten bovenaan de lijst, maar Barry Atsma vindt hij ook een hele goede optie.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61464949&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Op Zwart

Op Zwart vertelt het verhaal van Bram van der Stok die in een wereld leeft waar het altijd donker is. Dat komt doordat de wereld op 3 augustus 2010 stopte met draaien. Willem Bosch heeft niet zomaar gekozen voor deze datum in zijn boek. Het is de dag waarop zijn moeder verongelukte. Bosch vertelt dat het schrijven van Op Zwart een soort therapie voor hem is geweest. Hieruit is een spannend boek vol emoties voortgekomen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61465330&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie