FunX

Esma en Medina gaan viraal op TikTok met anti-pestlied over kale plekken en wijnvlekken

foto: TikTok: @esmaellaofficial
  1. Newschevron right
  2. Esma en Medina gaan viraal op TikTok met anti-pestlied over kale plekken en wijnvlekken

Deze week is het de Week Tegen Pesten en Esma en Medina besteden hier op een bijzondere manier aandacht aan. Zij hebben namelijk een anti-pestlied geschreven en gaan viraal met het nummer op TikTok.

Week Tegen Pesten

In de TikTok-video zingen Medina en Esma over hun "mankementen". Zo vertelt Esma over haar wijnvlekken en Medina over kale plekken op haar hoofd. Nordin en Wef bellen de vriendinnen om wat meer uitleg te geven over hun eigen mankementen. "Nou, ik heb wijnvlekken op mijn armen, in mijn hals en op mijn rug. Daarnaast heb ik ook brandwonden op mijn handen, waardoor het lijkt alsof ik vitiligo heb. En ik heb last van zweethanden. Daar schaam ik mij soms nog weleens voor, maar het is nou eenmaal zo", zegt Esma. Medina vertelt dat ze alopecia heeft sinds haar negende waardoor haar haren uitvallen. "Later is mijn haar terug gegroeid en opnieuw uitgevallen. Dus ik draag nu zo'n zes jaar pruiken", vertelt ze.

Esma en Medina gaan viraal op TikTok met anti-pestlied

Anti-pestlied

Nordin wil graag weten hoe ze op het idee kwamen om de video te posten. Medina vertelt dat ze Snapchat-influencer is e dat er op Facebook een keer een topic over haar was geopend. "Iemand reageerde daaronder met: Oh, dat is dat rare wijf met die kale plekken. Ze was me eigenlijk aan het uitlachen in de reacties", zegt Medina. Op dat moment was ze uiteten met Esma en ze zag dat het Medina diep raakte. "Toen Esma dat zag begon ze ineens te freestylen", vertelt ze verder. "Zodoende hebben we het echt opgepakt en gepost."

Esma vertelt dat ze geen moment getwijfeld hebben om de video te plaatsen. "Ik dacht eerst wel: Medina, wil je niet vijf minuutjes wachten, zodat ze zeker weet dat je het niet vanuit een hoge emotie plaatst. Maar ze was resoluut in haar besluit", aldus Esma.

Zelfliefde

De boodschap die de vriendinnen uit willen dragen is vooral, heb jezelf en je naasten lief. "Het belangrijkste is dat je leert om van jezelf te houden zoals je bent en hoe je eruit ziet. Ik weet dat het heel erg cliché klinkt, maar ik denk dat heel veel mensen zich vergissen in hoe je van jezelf kunt houden. Het begint bij acceptatie", aldus Medina.

Ster advertentie
Ster advertentie