FunX

Vincent Krieger, de inspirerende basketballer

  1. Newschevron right
  2. Vincent Krieger, de inspirerende basketballer
Vincent Krieger is naast 86-voudig ex-international ook een man met talloze inspirerende verhalen. In samenwerking met ST4R heeft hij de levenslessen die zijn carrière als professioneel basketballer met zich mee brengen, omgezet in lezingen. Vincent wil kinderen, jongeren en zelfs volwassenen met zijn lezingen helpen om zichzelf te ontwikkelen. Vanaf februari gaat hij helemaal los en daarover kwam hij vanochtend vertellen in de FunX ochtendshow.


Vincent heeft heel veel meegemaakt, maar niet alleen als topsporter. Zo stond hij jaren voor de klas, maar op een gegeven moment kwam hij met Erik Duin van St4r op het idee om anderen te inspireren met zijn verhalen. Vincent zegt in start dat hij het heel interactief en luchtig aan gaat pakken. "De lezingen zijn grappig en serieus. We gaan de jongeren of volwassenen betrekken in de situaties met rollenspellen en een quiz of eigen ideeën."

De lezingen zijn verdeeld in thema's zoals 'Schijt aan poep', 'dromen over domme dingen' en 'bumperklevers'. Zo is 'schijt aan poep' gecreëerd voor mensen om niet bang te zijn om te vallen en te durven opstaan. "Dat kan op het schoolplein beginnen als je heel klein bent, het kan in het bedrijfsleven zo zijn, maar ook in sport als je een belangrijk schot mist. Durf je daarna het schot te nemen als je weer de kans krijgt?"

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76824125"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie