FunX

"Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans dat je uit elkaar gaat"

  1. Newschevron right
  2. "Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans dat je uit elkaar gaat"

Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans dat je uit elkaar gaat. Dat blijkt uit onderzoek van een universiteit in Atlanta. Genoeg reden voor Morad & Shay om hierover te praten met hun eigen date-expert Tom Gorny.

"Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter het verschil tussen de personen is. Hoe meer je van een andere generatie bent, hoe meer je in een andere fase zit. Je moet wel gedeelde doelen en een gedeelde achtergrond hebben."

Toch is het algemeen bekend dat vrouwen veel eerder rijp zijn dan mannen. Zowel emotioneel, intellectueel en fysiek.

"Als een man op zijn 50e denkt, ik ga mijn leven op orde krijgen, een goede relatie starten en ik wil kinderen, dan kan dat. Maar als een vrouw dat op haar 50e bedenkt, dan kan dat niet meer. The season has past."

Tom legde uit dat mannen daarin veel meer vrijheid hebben en dus vaker met jongere vrouwen trouwen vanwege die flexibiliteit. "Vrouwen hebben dat biologisch gezien niet." Vrouwen voelen zich ook eerder aangetrokken tot een man die wat ouder is en duidelijker weet wat hij wil en waar hij staat in het leven.

"Als hij kraaiepootjes heeft ofzo, dan is dat niet echt erg. Maar voor mannen is de eerste aantrekkingkracht naar vrouwen toch vaak heel oppervlakkig en gericht op het uiterlijk."

Ster advertentie
Ster advertentie