FunX

Jongste burgemeester nooit in disco geweest

  1. Newschevron right
  2. Jongste burgemeester nooit in disco geweest
Pieter Verhoeve is sinds 27 juni de jongste burgemeester van Nederland. De 31-jarige Verhoeve werd in 2006 (burger)raadslid CU/SGP in de gemeente Dordrecht. Hij behaalde zijn bachelor rechtsgeleerdheid, master rechtsfilosofie en heeft ook nog een beroepsopleiding advocatuur afgerond. Nu hij burgemeester is van Oudewater kan hij niet meer als advocaat werken omdat het een fulltime functie is.

Geen discotheek
In zijn vrije tijd kan hij genieten van het spelen van een potje FIFA op de computer. Naar de discotheek gaan hoeft hij niet. Pieter is nog nooit in zijn leven in een discotheek geweest. De muziek die er gedraaid wordt, interesseerde hem niet en daarom had hij geen behoefte om ooit even een kijkje te nemen. Verhoeve luistert het liefst naar klassieke muziek van componisten als Schubert en Mozart. Het maakt hem rustig en zorgt voor orde in de ziel. Maar ook gospel muziek van onder andere Michael W. Smith bevalt hem goed.

Vrouwenverbod SGP
Pieter vindt dat vrouwen moeten worden toegelaten op de kandidatenlijst van de SGP. De partij zelf wil de oude traditie aanhouden en nog steeds geen vrouwen toegang tot de lijst bieden. Volgens de rechter mag dit niet en de jonge burgemeester denkt zelf ook dat hier verandering in zal komen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F55607683&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie