FunX

Futuroloog: "Humberto Tan beste trendsetter"

  1. Newschevron right
  2. Futuroloog: "Humberto Tan beste trendsetter"
Futuroloog Richard Lamb vertelde vanochtend in Start dat Humberto Tan de trends als beste toepast in Nederland: "Humberto gaat volwassen om met gadgets. Wat je ziet is dat hij nu een groot podium heeft met Late Night en ontzettend trendgevoelig is. Dat zie je ook terug in zijn kijkcijfers. Mensen vinden dat lekker."

Op technisch gebied denkt Richard dat er in 2014 weinig meer zal veranderen aan onze mobieltjes en tablets: "De grote merken komen met bijna dezelfde telefoons, maar wat ze nu bedacht hebben is een gebogen scherm. Wat het nut is weet niemand."

Gevaren
Er komen ook een paar gevaren mee met de snelheid waarop onze digitale wereld zich ontwikkelt. Richard waarschuwt voor het afluisteren door de overheid, maar zegt ook dat we moeten oppassen met technological singularity. Dat is volgens de futurist dat je iets maakt, bijvoorbeeld een computer of robot voor het leger, maar niet weten wat het resultaat is. "Iets dat zo snel rekent dat jij niet weet wat de uitkomst is. (..) Daar gaan we sowieso naartoe met simpele dingen. Dat gaat ons beangstigen."

Ster advertentie
Ster advertentie