FunX

Who the F*ck is Dox?

  1. Newschevron right
  2. Who the F*ck is Dox?
Aanstaande zaterdag 9 april zendt BNN de documentaire "Who the f*ck is Dox" uit. Een documentaire van Danny "Kas" Stolker. Unorthadox is rapper, schrijver, acteur en gevoelsmens. Hij maakte een turbulente periode van zijn leven mee in de afgelopen jaren. Als artiest is hij altijd redelijk ongrijpbaar geweest. Volgens sommige is hij onbegrijpelijk, weer andere vinden hem onnavolgbaar.

Afgelopen zondag was Dox te gast bij "Spuiten & Slikken" om een serieus gesprek te hebben met de dames van het programma. Het gebeurt niet vaak dat het stil en serieus is in die studio, dus dat was een mijlpaal op zich. Als je het gemist hebt, dan kan je hier kijken.

Kas

Na het maken van een hoop videoclips en een film getiteld "Fatcap Express" vond Kas het blijkbaar nodig om een documentaire te maken. De eerste documentaire die hij maakte was "Smoelwerk" i.s.m. Hiphop In Je Smoel. Hierna werd het de documentaire "Who the f*ck is Dox?". "Ik wilde dit doen omdat Dox een inspirerende rapper en persoon is. Dit viel mij al op vanaf het moment dat ik hem leerde kennen. Dit wilde ik dan ook graag met de wereld delen.", aldus Kas."Toen ik recht voor mijn neus zag gebeuren dat iemand als Dox vanuit zijn situatie in Rotterdam opeens een sprookjesleven ging leiden in de spotlight, leek het mij een goed moment om te beginnen aan deze documentaire." Ook vroeg Kas zich af of vanuit deze hernieuwde situatie wel een mogelijkheid zou ontstaan, dat de muzikale carriƩre van Dox een vogelvlucht zou nemen. "Het was voor mij de vraag of iemand die vooral in de underground zijn strepen heeft verdiend opeens wel interessant zou zijn voor een groter publiek en of dit zou resulteren in de doorbraak die dit soort talent in mijn ogen altijd verdient."Nachtmerrie

Dat het verhaal halverwege opeens 180 graden draaide, waardoor het sprookje in een tijdelijke nachtmerrie veranderde, had niemand kunnen zien aankomen. "Jammer genoeg ging de documentaire opeens toch veel meer over die relatie dan dat in eerste instantie de bedoeling was. Dat leverde uiteindelijk een veel mooier en menselijker eindresultaait, maar dat ging helaas wel ten koste van de gevoelens van een goede vriend en het gezin waarmee hij dacht gelukkig te gaan worden".

Toekomst

Nu dit project voorbij is komen er ook nieuwe zaken aan. Grote dingen zijn nog niet bevestigd, maar er liggen zoals gewoonlijk bij creatieve mensen een hoop dingen op de plank. "Naast het camerawerk en de kleine klusjes die altijd doorlopen, heb ik nog 4 speelfilms op de plank liggen. De financiering rondmaken is echter zoals gewoonlijk een regelrechte hel. Dus mocht je nog een tonnetje hebben liggen, check me de Kas."De documentaire is zaterdag te zien om 20.55 bij BNN op Nederland 3. Samen met de documentaire verschijnt er ook een nieuwe video van het nummer "Deep ( Running Water )". Deze is vanaf zaterdag te zien op State Magazine. Deze week verschijnt nog een trailer van de documentaire, dus hou de site in de gaten.
Ster advertentie
Ster advertentie