logo
FunX

Parkeren Amsterdam nog duurder: "Wat een gekkigheid!"

  1. Newschevron right
  2. Parkeren Amsterdam nog duurder: "Wat een gekkigheid!"
'Ik overweeg om te verhuizen'. En: 'Zijn jullie para geworden?' Dat zijn een paar van de reacties op het nieuws dat parkeren in Amsterdam-West nog een stukje duurder wordt, voor grote auto's. In CritiX spraken FunX-luisteraars er met elkaar over.

Stelling
De stelling was: 'Grote auto's moeten worden verboden in de binnenstad'. Op de FunX-app en FunX.fm liet zo'n 85% van de stemmers weten dat ze het daar niet mee eens zijn.

Parkeernota
Toch moeten bezitters van grote auto's straks meer parkeergeld betalen in Amsterdam-West. In de Parkeernota 2012-2020 staat dat het stadsdeel zo de toenemende druk op de openbare ruimte wil verminderen, die wordt veroorzaakt door geparkeerde auto's. Het parkeertarief naar lengte van de auto, wordt volgend jaar ingevoerd.

Reacties
Natuurlijk heeft niet iedereen een grote auto. En er is een grote kans dat je geen last hebt van de nieuwe regel. Toch reageerden veel FunX-fans verontwaardigd in CritiX met Q-Bah (maandag t/m donderdag 21-23 uur).

Terry uit Amsterdam: "Wat een gekkigheid! Je hebt al problemen met een grote auto in de binnenstad. En nu wordt parkeren nog duurder ook."

Ryan uit de hoofdstad: "De gemeente maakt ook expres te weinig parkeerplekken. Ze hanteren een berekening uit de jaren '60., toen 1.5 pakeerplaats per Amsterdammer genoeg was. Door de schaarste ben je al snel blij met zo'n dure parkeerplek en klaag je niet."

Facebook
Mehmet reageert op Facebook.com/FunXFM: "Dus als ik later 5 kinderen wil en ik wil een dagje amsterdam en heb genoodzaakt een renault espace is het verboden ze willen ook al de parkeeer tarief verdubbelen voor grotere auto's dat is 16 euro PER UUR!!! is belachelijk moet iedereen in een smart of een toyota iq rijden ofzo ......"

Wat vind jij?

Ster advertentie
Ster advertentie