FunX

PvdA wil borstvergroting-acties verbieden

  1. Newschevron right
  2. PvdA wil borstvergroting-acties verbieden
Twee borstvergrotingen voor de prijs van één; deze actie via Groupon zorgde deze week voor de nodige ophef. Één van de personen die dit soort acties wil aanpakken is PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester. Ze vindt het prima dat Groupon etentjes aanbiedt, maar cosmetische ingrepen gaan haar te ver: "We weten dat er heel veel cowboys op de markt zijn die prutswerk afleveren en mensen voor de rest van hun leven verminken. We weten dat de voorlichting niet goed is. Er wordt gedaan alsof er geen enkele risico aan vastzit, terwijl dat wel zo is."

Bouwmeester heeft de minister bij de begroting in november hier al over aangesproken. Ze wil dat de regels flink aangescherpt worden. Zo zijn er hele strenge regels voor cosmetische chirurgie. Artsen moeten regelmatig bijgeschoold worden en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Artsen in ziekenhuizen houden zich goed aan de regels terwijl ze dit in private klinieken niet doen. Haar eerste verzoek was dan ook; zorg dat artsen zich aan die basisregels houden zodat ongelukken worden voorkomen. Ten tweede wilde de PvdA-kamerlid dat mensen goed en eerlijk voorgelicht moeten worden. Ten slotte wil Bouwmeester dat reclame's zoals die van Groupon verboden moeten worden.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75154748"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie