FunX

Spoken: Geloof jij in Nostradamus?

  1. Newschevron right
  2. Spoken: Geloof jij in Nostradamus?
We kennen Nostradamus natuurlijk van zijn vele toekomstvoorspellingen. Zo zou hij het ineenstorten van de Twin Towers en de opgang van Hitler hebben voorspeld, maar wat is daar nu precies van waar? Manu praat met 3 critici, die alle drie zeer intensief de werken van Nostradamus hebben bestudeerd. Meer weten? klik hier verder.

Theo van Berkel bestudeerde zo'n 30 jaar de kwatrijnen (format waarin Nostradamus zijn werk opschreef, bestaande uit 4 (dicht)regels) van Nostradamus, en kwam tot een merkwaardige conclusie.

Ook hing de Secretaris van Stichting Skepsis, Jan Willem Nienhuys aan de lijn om het mysterie rondom de in Frankrijk in de 16e eeuw geboren toekomstvoorspeller nog meer te ontrafelen.

Als klap op de vuurpijl spreekt Manu met de schrijver van het boek: "Djenghis Khan, de sleutel tot het raadsel Nostradamus". Wat de Mongoolse grootkeizer te maken heeft met de miraculeuze genezer van de pest en tevens vooraanstaand toekomstvoorspeller hoor je bij Spoken!

En natuurlijk mag de MC daaraan niet ontbreken. Uit het drooggelegde Emmeloord is afgereisd de één meter 70 lange Poldermodel. Hij presenteert z'n Spook, heeft een primeur meegenomen en waagt zich aan een klein toekomstvoorspellinkje!

Verder voorspellen we op de playlist Nas, De Fakkelbrigade, The Abyssinians, U-Niq en de in 1998 gereleasde klassieker Buddha Monk "The Prophecy", tenminste als je het mij vraagt. LIKSHOT!


Download hier de uitzending!

Ster advertentie
Ster advertentie