FunX

10 voordelen van single zijn tijdens de feestdagen

  1. Newschevron right
  2. 10 voordelen van single zijn tijdens de feestdagen

Je hoeft geen André Hazes op te zetten om te weten hoe een Eenzame Kerst voelt. Maar eerlijk, die eeuwige vraag, ''Wanneer begin jij nu eens aan een relatie?'', komt nu toch wel je neus uit. Single zijn tijdens de kerstperiode, klinkt misschien sneu. Maar het heeft juist ook veel voordelen! En daarom hebben wij er tien voor je op een rijtje gezet.

10.

De tijd die je normaal zou doorbrengen met je liefje, kun je nu investeren in je familie of je beste vrienden. Die verdienen net zoveel liefde tijdens kerst toch?

9.

Al het geld dat je normaal zou uitgeven aan je wifey of hubby, kun je nu lekker aan jezelf uitgeven! Toch maar dat – net iets te dure – kledingstuk aanschaffen?

8.

Je hebt alle tijd om na te denken over goede voornemens. Om ze vervolgens totaal niet serieus te nemen en volkomen gelukkig te zijn met jezelf en je huidige leventje.

7.

In jouw huis geen gourmetlucht die dagen blijft hangen. Hooguit een verdwaalde pizzadoos en een half opgedronken fles wijn. Na de kerst breng je het vuil wel weer weg.

6.

Het hele jaar heb je je groot gehouden. Het is dus best oké om even een potje te gaan janken tijdens de All You Need Is Love Kerstspecial. Of spontaan in huilen uit te barsten als Kevin uit Home Alone alleen wordt achtergelaten. Dat had niemand zien aankomen, toch?

5.

Je hebt tijd over en dus behoort grenzeloos feesten ook tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: alles mag, niets moet!

4.

Voel je je toch een beetje alleen? Besef dat het bijna nieuwjaar is en dat betekent: nieuwe ronden, nieuwe kansen. In 2018 ontmoet je de ware, for sure!

3.

Je hoeft niet te stressen over het maken van een goede indruk op je schoonfamilie. Die heb je namelijk toch niet. En beter nog: je hoeft ook niet naar hun gezeik te luisteren.

2.

Laten we eerlijk zijn: het is toch gewoon commerciële bullshit? Aan de maatschappelijke druk ontsnappen is één van de chillste dingen die er is. Laat andere mensen maar alles volgens het boekje doen, terwijl jij in je bed naar je favoriete series kijkt en je nergens druk om hoeft te maken.

1.

Jij bepaalt wat je eet. En hoeveel je eet. Zonder ook maar één kruimeltje te delen.

niet zeuren

Zit je toch niet goed in je vel tijdens de kerstperiode? Felicity belde psycholoog Tineke Zonderfan voor raad. Hoe kun je het best omgaan met zeurende familie?

''Je mag best een keer zeggen dat ze erover op moeten houden. Het is veel belangrijker dat je gelukkiger bent.''

Ster advertentie
Ster advertentie