FunX

Kleine Viezerik gaat voor Nederlandse reggae

  1. Newschevron right
  2. Kleine Viezerik gaat voor Nederlandse reggae
Kleine Viezerik gaat reggaemuziek maken! Dat verklapte hij vanochtend in Start. KV was naar aanleiding van de tv-show Maestro te gast. Daarin is hij vanavond voor het eerst te zien is op Nederland 1.

De muziek van Bob Marley is waar de roots van Kleine Viezerik liggen en daarom is zich stiekem aan het ontwikkelen in reggaemuziek! "Bob Marley is mijn idool en langzamerhand wil ik dat soort muziek maken, maar dan Nederlandstalig." De rapper wil het geleidelijk aan brengen via zijn nieuwe albums. "Je moet niet te verrassend uit de hoek komen! (..) Liefde, vrede en vrijheid man!"

Nederlandse Usher, Trey Songz of Mario

Waar zijn die Nederlandse Usher, Trey Songz of Mario dan? Volgens Kleine Viezerik zijn het allemaal jonge jongens die momenteel werken aan hun eigen producties. Met een paar van die ongepolijste diamanten heeft hij inmiddels al contact en er zijn plannen om met ze samen te werken. KV respecteert zangers Gio, Derenzo, Brace en Arsenio, maar hij hoopt tegelijkertijd dat de newskool opstaat. "Niet alleen zangers en rappers, maar ook zangeressen en vrouwelijke mc's."

Maestro

Kleine Viezerik kwam bij FunX langs om te vertellen over de tv-show Maestro waarin hij vanavond om 20.30 uur voor het eerst te zien is op Nederland 1. Samen met zeven andere BN'ers is hij de uitdaging aangegaan om het 65-koppige sympfonieorkest Holland Symfonia te dirigeren.

Ho! Ho! Jongens!

Maestro heeft Kleine Viezerik doen beseffen dat hij het beroep van een dirigent heeft onderschat. Hierdoor kwam het tot hilarische situaties. Een van de grappigste momenten vond hij de eerste keer dat hij het tempo verloor. "Dan ga je het tempo opschroeven en daardoor spastisch bewegen met je armen. Op een gegeven moment ging het orkest te snel en was ik helemaal de kluts kwijt! In plaats van het op te lossen met mijn handen, ben ik gewoon 'Ho! Ho! Ho jongens!' gaan schreeuwen en toen lag het publiek in een deuk."

Kleine Viezerik in Start

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66603474&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie