FunX

Umnya (28) biedt tijdens ramadan gratis tandzorg aan voor mensen in financiële nood

foto: Umnya
  1. Newschevron right
  2. Umnya (28) biedt tijdens ramadan gratis tandzorg aan voor mensen in financiële nood

Good vibes verspreiden is een belangrijk onderdeel van de ramadan en daar doet de 28-jarige Umnya aan mee! Umnya is namelijk tandarts en biedt tijdens de vastenmaand gratis tandzorg aan voor mensen die zich geen tandartsbezoek kunnen veroorloven. In Start met Fernando vertelt ze meer over dit mooie initiatief.

Bang voor rekening

"Dit initiatief is bedoeld voor mensen die normaliter niet naar de tandarts gaan, omdat ze bang zijn voor de rekening", vertelt Umnya, die uit eigen ervaring merkt dat steeds meer mensen een bezoekje aan de tandarts niet meer kunnen betalen. "Ik zie veel patiënten alleen binnenkomen wanneer ze erg veel pijn hebben. Vaak komen ze dan binnen met een hele grote zwelling. Soms schiet het zelfs naar boven en zorgt het voor een blauw oog. Dan zeggen ze: 'Ik heb eigenlijk maar 50 euro', terwijl de behandeling 150 euro kost. Dat vind ik ontzettend zielig."

Huilende patiënten

Het idee om tijdens de ramadan gratis tandzorg te bieden aan mensen die het financieel zwaar hebben, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Umnya vertelt namelijk dat ze ook buiten de ramadan veel patiënten helpt. "Ik heb zelfs huilende patiënten in mijn stoel gehad, die echt geen geld hadden voor de behandeling. Die mensen help ik natuurlijk, daar hoef ik helemaal niets voor te hebben."

Speciale dagen tijdens ramadan

Tijdens de ramadan wil Umnya het deze maand iets anders aanpakken. Zo gaat ze een aantal dagen inplannen voor gratis behandelingen in een praktijk in Zoetermeer. "De mensen die echt niet naar de tandarts durven te gaan vanwege de kosten, kunnen dan even langskomen. Als er patiënten zijn die een behandeling hard nodig hebben, mail dan naar tandengezond@hotmail.com. Er wordt dan voor gezorgd dat je wordt ingepland."

Ster advertentie
Ster advertentie