FunX

Soufiane Eddyani: ''Ik heb de deuren geopend voor andere Vlaamse rappers, ze moeten er alleen nog doorlopen''

  1. Newschevron right
  2. Soufiane Eddyani: ''Ik heb de deuren geopend voor andere Vlaamse rappers, ze moeten er alleen nog doorlopen''

De Antwerpse Soufiane Eddyani heeft nog maar vier officiële tracks uitgebracht, maar die zijn bij elkaar al goed voor 18 miljoen views. En dan is de 101Barz-sessie van bijna 5 miljoen views nog niet eens meegeteld! Soufiane doet het niet alleen goed in België, maar ook in Nederland. Patrick nodigde hem uit in de FunX-studio om te praten over het geheim van zijn succes.

Strategie

Bij Soufiane lijkt alles perfect doordacht: van de inhoud van de teksten, tot de videoclips en de marketing. Hij heeft altijd een plan van aanpak, zeker bij zijn laatste clip Dief Als Broer. Samen met een vriend doet hij wekenlang onderzoek naar wat aanslaat en hoe hij al het voorgaande kan overtreffen.

''Ik heb altijd een plan van aanpak, ik gooi niet zomaar een clip. De fans zien een clip, that's it. Maar er zit meer achter. Buiten het feit dat ik waarschijnlijk mooie muziek maak, hebben we ook een strategie.''

Diefstal

Om dat Soufiane zo strategisch ingesteld is, zou je denken dat de hele heisa rond de diefstal in zijn huis ook een publiciteitsstunt was. Hij werd namelijk bestolen door een vriend en kort daarna kwam zijn track met de wel heel toepasselijke titel 'Dief als Broer' uit.

''Spijtig genoeg is het geen grap of stunt. Het is echt gebeurd. De track was al opgenomen, de clip was al geschoten in Thailand. Zelfs vrienden geloofden me in het begin niet toen ze het hoorden.''

Hard werken

Soufiane is één van de weinige Vlaamse rappers die in Nederland met open armen wordt ontvangen. Volgens hem komt dat deels doordat hij een stuk verstaanbaarder rapt dan vele andere Vlaamse rappers. Toch denkt hij dat ook andere Vlaamse rappers succes kunnen hebben in Nederland en hij hoopt dat hij nu ook ruimte heeft gemaakt voor hen.

''Ik heb de deuren geopend. Het enige wat zij moeten doen is hard werken en door die deuren heenlopen.''

Soufianizator

Soufiane Eddyani heeft een unieke sound. FunX-dj Patrick was benieuwd of hij de hits van dit moment kon rappen op zijn eigen manier. En daarom introduceerde Patrick de Soufianizator. Hoe klinken de FunX-hits als Soufiane er zijn eigen sausje overheen gooit?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie