FunX

Sharista verbergt zichzelf en haar vlekken niet meer

  1. Newschevron right
  2. Sharista verbergt zichzelf en haar vlekken niet meer

Sharista werd vanwege haar vlekken een koe en zelfs een stinkdier genoemd op de middelbare school. Mensen dachten zelfs dat het besmettelijk was. Daardoor verborg ze jarenlang haar vlekken onder een laag make-up. Ook ging ze bewust de deur niet uit op hete dagen, want wat als de make-up eraf zou gaan?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vitiligo

Die vlekken van Sharista komen door de aandoening die beter bekend staat als vitiligo. Daardoor verdwijnen pigmentcellen uit huid en haar en ontstaan melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm. Sharista deed er alles aan om er vanaf te komen. Ze vertelde FunX-verslaggever Laila dat ze zich liet behandelen in Nederland, op Cuba en in Turkije, maar ook dat het allemaal niet geholpen heeft. De oplossing van het 'probleem' vond ze uiteindelijk in zichzelf.

Bewustmaken

Sharista camoufleert haar vlekken niet meer en verbergt zichzelf daardoor niet meer. Aangezien het haar gelukt is, probeert ze ook andere mensen met vitiligo daarbij te helpen. Verder doet ze er alles aan om de maatschappij ook bewuster te maken van haar aandoening. In deze aflevering van Close-Up vertelt Sharista over de fijne en minder fijne periode die ze heeft meegemaakt.

Close-up

Het verhaal van Sharista maakt onderdeel uit van FunX Close-Up. Daarin zijn we benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal ook delen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

{rsform 77}
Ster advertentie
Ster advertentie