FunX

'Alcoholleeftijd verhogen heeft weinig nut'

  1. Newschevron right
  2. 'Alcoholleeftijd verhogen heeft weinig nut'
Drank is vanaf 1 januari 2013 verboden voor minderjarigen. Pas vanaf 18 jaar mag je bier (e.d.) kopen. Ben je jonger en wordt je gepakt met een biertje of mixje, dan kan je een boete krijgen van minstens 45 euro. Denk jij dat deze aanpak helpt? Op FunX.fm stond daarom de stelling: 'De alcoholleeftijd verhogen van 16 naar 18 jaar heeft geen nut'. Bijna 65% van de stemmers was het hiermee eens.

Reacties

Suzanne is het eens met de stelling, omdat 16 jarigen alsnog alcohol kunnen krijgen van vrienden die wel 18 jaar zijn of van hun ouders.

Sonam denkt dat het wel nuttig is voor de verkopers, omdat zij nu meer duidelijkheid hebben rondom het vragen naar de ID van jongeren.

Maaike vindt deze maatregel niet nuttig, omdat het alcoholprobleem hiermee niet verholpen, maar verschoven wordt.

Jesse zegt dat er genoeg 16 jarigen zijn die verantwoordelijk drinken en daarom heeft niemand er last van.

En volgens Sabrina hebben ze in Amerika veel meer last van uit de hand gelopen feesten en comazuipende jongeren dan in Nederland, omdat ze daar de alcoholleeftijd hebben verhoogd naar 21 jaar.

CritiX

Q-Bah had spoken word-artiest Derek Otte te gast in de radioshow. Die vatte alle reacties samen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71678981"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag van 21-23 uur 's avonds. Meepraten? Vul dan het formulier in.


Ster advertentie
Ster advertentie