Naar homepage
FunX

Nicolaas Veul sprak met romance scammers in Ghana: ''Zij zien het gewoon als payback''

  1. Newschevron right
  2. Nicolaas Veul sprak met romance scammers in Ghana: ''Zij zien het gewoon als payback''

In het televisieprogramma De Westerlingen stappen vijf Nederlandse presentatoren in de leefwereld van mensen in een niet-Westerse cultuur. Naast FunX-dj Eva Cleven ging ook Nicolaas Veul op reis naar een ander deel van de wereld. Hij ging naar Ghana om daar het fenomeen van romance scamming wat meer onder de loep te nemen. Nicolaas schoof bij Eva aan in Start over het nieuwe programma.

Romance scamming

Romance scamming komt vooral voor in Nigeria en Ghana. Jonge gasten melden zich met een vals profiel aan op Westerse datingsites. Ze zorgen er vervolgens voor dat Westerse mannen of vrouwen dolverliefd op hen worden, waardoor ze later geld kunnen vragen. Nicolaas ging met een scammers in gesprek om zijn kant van het verhaal te horen.

''Wij denken meteen: criminelen. Maar ik wou echt hun verhaal horen. Zij zagen het gewoon als het terughalen van het geld wat tijdens de slavernij is afgepakt.''

Quiz

Nicolaas is een tijdje in Ghana geweest, maar hoe goed kent hij het land eigenlijk? Eva stelde hem voor een aantal moeilijke vragen. Wat is de hoofdstad? Weet hij hoe lang Ghana al onafhankelijk is? En herkent hij Amartey en Akwasi?

De eerste aflevering van De Westerlingen is vanavond te zien op NPO3 om 21:25.

Ster advertentie
Ster advertentie