FunX

CritiX: "Geen XTC in de coffeeshop!"

  1. Newschevron right
  2. CritiX: "Geen XTC in de coffeeshop!"
Groen Links pleitte vorige week voor het verkopen van XTC in coffeeshops en smartshops, omdat dat voor veiliger gebruik zou zorgen. De JOVD Amsterdam, de Jongerenafdeling van de VVD Amsterdam, heeft dat standpunt overgenomen. Daarom was de stelling dinsdag bij CritiX: ‘In de coffeeshop zou je ook XTC moeten kunnen kopen’. 72,1% van de FunX luisteraars was het hiermee oneens en ziet de verkoop van XTC in smart- en coffeeshops niet zitten.

Niet normaal!

De show begon met een heftige discussie tussen Allishia en Souhailla. Allishia was het oneens met de stelling en zei: "Wiet is al op het randje van wat wel en niet kan, dus XTC gaat echt een stap te ver. Mensen vinden het de normaalste zaak van de wereld maar ik vind het niet normaal dat mensen op straat wiet roken terwijl kinderen en zwangere vrouwen op straat lopen, dus als mensen XTC gaan gebruiken gaan ze nog gekkere dingen doen." Souhailla die vindt de verkoop van XTC in smart- en coffeeshops juist wel een goed idee. "Die dingen gebeuren nou eenmaal. XTC wordt toch illegaal verkocht, dus als het in een shop verkocht zou worden is het betrouwbaarder, dan heb je meer zekerheid dat er niet mee is gerommeld." Luister hier verder naar de twee meiden.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94444702"></iframe>
{/source}

Onzinnig plan

Angelique sprak ook Henrey, eigenaar van een aantal coffeeshops in Amsterdam. Hij vindt de verkoop van XTC in coffeeshops een onzinnig plan. "XTC is van andere orde dan wiet. XTC is een partydrug en je kunt er te veel van nemen, dat is met cannabis niet het geval. En als je het al in coffeeshops zou gaan verkopen moet je er een kwaliteitssysteem aan vast plakken." Luister hier naar wat Henrey nog meer te vertellen heeft.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94444819"></iframe>
{/source}

Facebook reacties

Daron = oneens
‘Zelfs de coffeeshops moeten dicht. Al die stonede mensen… slecht voor de jeugd en gezondheid.’

Larissa = eens
‘Beter dat het legaal is en je weet wat je koopt, dan dat je troep krijgt van een of andere verdwaalde dealer.’

Gulistan = oneens
‘Tegenwoordig kom je makkelijk aan dit soort dingen en Nederland maakt het maar makkelijker en makkelijker!’

J’aime = oneens
‘Serieus? Waar gaat de wereld heen? Wie alleen al aan onze kinderen denkt zou oneens moeten zijn. Ongelooflijk.’

Ster advertentie
Ster advertentie