FunX

Kinderprostitutie + (mis)handel(ling) = De Moderne Slavernij

  1. Newschevron right
  2. Kinderprostitutie + (mis)handel(ling) = De Moderne Slavernij
Maak je borst maar nat! Want Manu heeft dit keer voor een pittig gespreksonderwerp gekozen, namelijk: kinderprostitutie, kinderhandel en kindermishandeling. Manu praat met experts op het gebied van bestrijding van deze misdaden en geeft ruimte aan hulpverleners om uit te leggen hoe ze mishandelde kinderen helpen. Wil je Manu ook helpen om deze kinderen een stem te geven? Luister dan zondag tussen 19:00 en 21:00 naar Spoken. Klik hier en kom meer te te weten over wie de gasten zijn.


Helaas is het zo dat er anno 2009 nog steeds kinderen zijn die worden mishandeld en misbruikt. Net zoals volwassenen hebben kinderen ook rechten. Alleen is het voor kinderen moeilijker om voor zichzelf op te komen. Manu geeft samen met de gasten 2 uur lang een stem aan kinderen die vaak niet worden gehoord!

Kinderprostitutie
Terre Des Hommes is een organisatie die kinderen in bescherming neemt tegen uitbuiting. Zij geven speciale aandacht aan slachtoffertjes van kinderprostitutie en kinderarbeid. Met een totaalaanpak van preventie, opvang en vervolging van daders willen zij een eind maken aan deze ernstige schendingen van kinderrechten.

Kinderhandel
Jan Razenberg, auteur van onder andere het boek ROB&BERT waarin hij beschrijft hoe hij in in 2007 in aanraking is gekomen met afschuwelijke gevolgen van kinderprostitutie in Zuid-Oost-Azie door Europese mannen waaronder ook vele Nederlandse mannen. Het had Jan Razenberg zo ernstig geraakt dat hij dit jaar terug is gegaan naar deze landen om meer onderzoeken te doen voor zijn nieuwe boek.
Wil je meer weten en wil je ook meehelpen klik dan hier.

Kindermishandeling
De Kindertelefoon is een telefoondienst die zich inzet voor de veiligheid van kinderen. Het herkennen van (seksuele) mishandeling is niet wat je van huis uit mee krijgt. Daarom zijn de tips van de kindertelefoon onmisbaar in deze uitzending.

Tot slot
Dj Xanno, oftewel Xander Gallois. Behalve dj is deze jongen ook producer. Hij heeft 2 jaar geleden het initiatief genomen om kindermishandeling aan de orde te stellen. In samenwerking met drie jonge, getalenteerde rappers heeft Xander voor het goede doel een rap opgenomen die gaat over kindermishandeling in het algemeen. Bij de rap is een videoclip opgenomen waarin een aantal bekende Nederlanders te zien zijn. De gehele opbrengst van het muziekproject is gedoneerd aan Stichting Geheim Geweld en de Kindertelefoon.

Check hier de clip! Imagine - Weg Van Hier
{youtubejw}qNEn0szVllU{/youtubejw}



Uitzending gemist?

Klik hier en luister naar de uitzending wanneer jij het wilt!!

Ster advertentie
Ster advertentie