FunX

Zusje Doutzen brengt powerfood boek uit

  1. Newschevron right
  2. Zusje Doutzen brengt powerfood boek uit
"Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren over voeding en als ik het zo kan doen, is het alleen maar fijn", zei Rens Kroes over haar pas verschenen boek Powerfood. Hoewel er eerst een lichte twijfel was over het uitbrengen van het boek, vertelde het zusje van Doutzen Kroes hierover in Start. Vanochtend was ook meteen de allereerste keer dat ze te horen was op de Nederlandse radio.

Rens is in het dagelijkse leven healthcoach en begeleidt mensen door middel van gezonde voeding. "Ik denk dat we weer terug moeten gaan naar groenten, vers fruit en granen. Alles wat niet bewerkt is eigenlijk." Rens heeft altijd al zo gezond gegeten en vindt het heerlijk. De familie Kroes is namelijk een gezonde levens- en voedingsstijl gewend. Haar moeder is voedingsdeskundige, haar oma kruidenvrouw en haar opa de allereerste biologische boer van Nederland.

Wereldse powerfood
In het boek staan gezonde recepten uit verschillende keukens. De Surinaams-Javaanse saotosoep hoort er volgens Rens ook bij. "We hadden een Surinaamse gezin in het dorp waar ik ben opgegroeid. Daar kregen we vaker saotosoep en ik vond het echt heerlijk. Ik dacht, ik moet hier een gezonde variant van maken en dat heb ik gedaan."Ster advertentie
Ster advertentie