FunX

Filmmaker Stephen Robert Morse over de documentaire Wilders: "Ik dacht eerst dat hij een monster was"

foto: Video Facebook Viceland
  1. Newschevron right
  2. Filmmaker Stephen Robert Morse over de documentaire Wilders: "Ik dacht eerst dat hij een monster was"

Je houdt van hem of je hebt niets met hem: Geert Wilders. Hij is overtuigd van zijn ideeën, maar door die ideeën wordt hij nu zeven dagen per week, 24 uur per dag beveiligd. De Amerikaanse filmmaker Stephen Robert Morse kreeg maar liefst vier maanden exclusieve toegang tot het leven van één van de meest besproken politici van deze tijd. Vanavond wordt de documentaire Wilders uitgezonden op televisie en daarom belde Patrick met de filmmaker in Start.

onbereikbaar

Voor Stephen was het erg spannend om Wilders te interviewen. Geert geeft namelijk nooit interviews. "Het was heel onwerkelijk om persoonlijk contact met hem te hebben", zegt de filmmaker. "We deden ons werk, maar je bedenkt je ook dat je veel geluk hebt gehad dat je hem op het juiste moment benaderde (verkiezingen)".

monster

Eerst dacht Stephen dat Geert Wilders een monster was. Nu Wilders af is, denkt hij dat juist helemaal niet meer. Vaak is Geert alleen in het nieuws als hij weer iets 'geks' zegt. "Je ziet dan alleen maar een kort clipje, maar nooit het hele verhaal erachter", vertelt Stephen Robert Morse. Door de documentaire zal je Geert Wilders als persoon leren kennen. Daarnaast gaat de documentaire over hoe Geert Wilders de Nederlandse politiek naar rechts beweegt.

De documentaire Wilders wordt vanavond om 22:55 uitgezonden op NPO 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie