Naar homepage
FunX

Tabitha: "Om jezelf te vinden, moet je eerst verdwalen"

  1. Newschevron right
  2. Tabitha: "Om jezelf te vinden, moet je eerst verdwalen"

"Ik was nooit zo succesvol geweest, als ik mezelf niet eerst had ontplooid." Tabitha vertelt op haar nieuwe EP Gevonden in Verdwalen hoe ze gekomen is waar ze nu is en deelt daarmee pagina's uit haar dagboek, zoals de zangeres het omschrijft. Vrijdagmorgen in Start sprak ze over een turbulente jeugd, haar bekering tot God en waarom het zo belangrijk is om jezelf te vinden.

"Je kunt niet het gevoel ervaren van jezelf vinden, als je niet verdwaald bent geweest."

Verlies

Op haar meest persoonlijke track Tijd Vliegt Voorbij zingt Tabitha over het verlies van haar vader. "Dit was wel een tranentrekker. Ik heb het er niet vaak over, maar tuurlijk zijn er momenten dat ik het er echt moeilijk mee heb." Tabitha was negen jaar toen haar vader kwam te overlijden, een dag na haar verjaardag. "Het voelt een beetje alsof dat het begin was van mijn leven. Alles daarvoor voelt als een droom, alsof het niet echt was."

relaten

Tabitha heeft zich niet alleen laten leiden door haar eigen verdriet voor deze track. "Ik heb dit liedje bewust geschreven in de je-vorm, hoewel ik mijn ouders altijd heb aangesproken met 'u'. Want ik had het gevoel dat iemand wiens hart net gebroken is, ook kan relaten met dit liedje. [...] Ik vond het egoïstisch als ik dit alleen maar op mezelf betrok en iemand anders niet ook de kans gaf om zich ermee te identificeren."

Kapot maken

Naast de emotionele gesprekken wist Tabitha ook een feestje te bouwen in de studio met Fernando's Karaokespel. Ondanks de vroege ochtend gooide de zangeres de hoge noten van Whitney Houstons I Will Always Love you er moeiteloos uit.

Stream hier Gevonden in Verdwalen:

Ster advertentie
Ster advertentie